Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

40 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ !

Για την οικογένεια του Λαμιακού Τύπου η σημερινή ημέρα έχει ξεχωριστή σημασία. Συμπληρώθηκαν αισίως 40 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα επανέκδοσης της εφημερίδας υπό τη νέα Διεύθυνση των αδελφών Δημήτρη και Σπύρου Ρίζου (η οποία δεν είναι πλέον και τόσο νέα). 

Σαν σήμερα 3 του Σεπτέμβρη του 1982 έγινε το πρώτο βήμα. Κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας του Λαμιακού Τύπου, υπό τη νέα Διεύθυνση και ήταν η απαρχή μια νέας εκδοτικής προσπάθειας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Μια προσπάθεια που στηρίχθηκε στην εργασία εκδοτών, τυπογράφων, δημοσιογράφων και συνεργατών της εφημερίδας.

Χωρίς όλους αυτούς το βέβαιο είναι, ότι η εκδοτική προσπάθεια δεν θα είχε διάρκεια. Πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας ο Δημήτρης Ρίζος που αν και δεν είναι σήμερα μαζί μας για να γιορτάσει τα γενέθλια του δικού του δημιουργήματος παραμένει στη μνήμη όλων μας ως ο μεγάλος απών αλλά ωσεί παρών.

Μαζί με τον αδελφό του Σπύρο Ρίζο από το 1997 ίδρυσαν την εταιρεία “Λαμιακός Τύπος” ΑΕ που δραστηριοποιείται στον εκδοτικό χώρο. Ξεκινώντας από ένα κλασικό τυπογραφείο κατάφεραν να λειτουργήσουν μιας σύγχρονη εκδοτική μονάδα με την έκδοση ημερήσιας περιφερειακής εφημερίδας με δικό της τυπογραφείο και μια πλήρως οργανωμένη εκτυπωτική μονάδα στην Λαμία.

Γι’ αυτό και με αφορμή τη σημερινή επέτειο θέλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους πριν 40 χρόνια ξεκίνησαν μαζί μας το όμορφο ταξίδι της ενημέρωσης, αν και σήμερα κάποιοι από αυτούς δεν είναι ανάμεσά μας, αλλά οφείλουμε και ένα ευχαριστώ και στους ανθρώπους που παραμένουν ακόμη και σήμερα στην εφημερίδα και συνεχίζουν μαζί μας το ταξίδι.

Ειδικά δε ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες που μας ακολούθησαν σε αυτή την πολύχρονη και δύσκολη διαδρομή, της κρίσης, των μνημονίων, της πανδημίας αλλά και όλων των δεινών που μας έχουν βρει δοκιμάζοντας τις αντοχές της κοινωνίας.