Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ηλίας Κυρμανίδης: «Εκκλησία, θεσμικές συλλογικότητες και κοινωνία των πολιτών στα σπουδαία και σημαντικά δρούμε μαζί»

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η Συνοδική Επιτροπή Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας, της οποίας Πρόεδρος τυγχάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος προγραμμάτισαν και υλοποίησαν διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις. 

Ο ίδιος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, την Κυριακή 5 Ιουνίου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής, Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Φθιώτιδας κ. Συμεών, και τα Μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο για μία ακόμη φορά πυρόπληκτες και κατεστραμμένες περιοχές της Εύβοιας, τις Ροβιές αλλά και την πυρόπληκτη Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ, αλλά και το λιμάνι της Αρκίτσας στην Φθιώτιδα, το οποίο κατά την περυσινή πύρινη λαίλαπα υποδέχθηκε εκατοντάδες πυρόπληκτους πολίτες.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Μακαριώτατος αφίχθη στο λιμάνι της Αρκίτσας και ευλόγησε περιβαλλοντική δράση καθαρισμού των ακτών της Λοκρίδος στον Μαλιακό κόλπο, καθαρισμού και κλάδευσης στην περιοχή της παραλίας της Αρκίτσας, των αθλητικών γηπέδων, των παιδικών χαρών και του πάρκου της Μεγάλης Σουβάλας Αρκίτσας, την οποία υλοποιούν από κοινού ο Δήμος Λοκρών, η Κοινότητα Αρκίτσας, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με την συμμετοχή της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Εθελοντές και Φίλοι Αρκίτσας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Κλείδωνας” με την αιγίδα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδος.
Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» που γιορτάσαμε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ηλίας Κυρμανίδης εκανε την ακόλουθη δήλωση: “Επιθυμώ, με την ιδιότητα του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη, να ευχαριστήσω απο την καρδιά μου το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, που με την ιδιότητα του Προέδρου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας εμπνεύστηκε και πραγματοποιήθηκαν οι χθεσινές εκδηλώσεις τόσο στην πολύπαθη Βόρεια Εύβοια όσο και στην Ανατολική Λοκρίδα (Αρκίτσα) με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β´.

Πέρα από τη μεγάλη τιμή και τον υψηλότατο συμβολισμό, δόθηκε η δυνατότητα να αναδείξουμε για μια ακόμα φορά στον Στερεοελλαδίτικο τόπο μας ότι, Εκκλησία, θεσμικές συλλογικότητες και κοινωνία των πολιτών δεν αλληλεπιδρούμε απλά, αλλά στα σπουδαία και σημαντικά διακυβεύματα «των καιρών που δεν περιμένουν» ομόθυμα και ομόψυχα γινόμαστε ένα και δρούμε μαζί!”

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness