Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ευχάριστα Νέα για τη Λαμία. Βήματα για την υλοποίηση των Μεγάλων έργων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς

 

Στις 22 Δεκεμβρίου 2021  ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών την οποία είχε καταθέσει ο
Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας και το Διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, στο
Άρθρο 57 του ερανιστικού νομοσχεδίου του
Υπουργείου Υγείας, που ψηφίστηκε  και από το ΣΥΡΙΖΑ και από το ΚΙΝΑΛ και δεν καταψηφίστηκε από τα άλλα κόμματα, προβλέπεται ότι για την υλοποίηση του έργου της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, το Ελληνικό Δημόσιο, με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Οικονομικών μεταβιβάζει κατά κυριότητα, νομή και κατοχή προς το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.) ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο φορέα υποδειχθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την υλοποίηση των εργασιών κατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, ακίνητο έκτασης 15.000 τ.μ., ευρισκόμενο εντός του πρώην στρατοπέδου Τσαλτάκη.
Στο ίδιο Άρθρο προβλέπεται επίσης ότι:
α) Το Ελληνικό Δημόσιο, δια του Υπουργείου Οικονομικών, μεταβιβάζει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ακίνητο εμβαδού δύο χιλιάδων τριακοσίων εξήντα οκτώ τετραγωνικών μέτρων και πενήντα τετραγωνικών εκατοστών (2.368,50 τ.μ.), το οποίο αποτελεί τμήμα του ακινήτου των δεκαπέντε χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων (15.000 τ.μ.) ιδιοκτησίας του και αποτυπώνεται σε τοπογραφικό διάγραμμα Οκτωβρίου 2021.
β) Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μεταβιβάζει στο Υπουργείο Οικονομικών, ακίνητο εμβαδού δύο χιλιάδων τριακοσίων εξήντα οκτώ τετραγωνικών μέτρων και πενήντα τετραγωνικών εκατοστών (2.368,50) τ.μ,, το οποίο είναι όμορο του ως άνω ακινήτου των δεκαπέντε χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων (15.000 τ.μ.) και αποτυπώνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα του Οκτωβρίου 2021.
Όσον αφορά το επόμενο βήμα της μακράς διαδικασίας εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων, αυτό δηλαδή της πολεοδομικής ωρίμανσης τόσο του ακινήτου του Δικαστικού Μεγάρου όσο και του ακινήτου του Διοικητηρίου, το Υπουργείο Οικονομικών σε πλήρη συντονισμό με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχουν ήδη εκκινήσει τη σχετική μελέτη, η οποία θα καταλήξει στην κατάθεση προς ψήφιση σχετικής διάταξης εντός του επόμενου μήνα.
Ο Υπουργός Οικονομικών με ισχυρή πολιτική βούληση, επιμονή και μεθοδικότητα, εκπληρώνει τα προαπαιτούμενα για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και συνδράμει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κατασκευή Διοικητηρίου.


    

 

Απόψεις

Ο πνευματικός κόσμος της Λαμίας και της Φθιώτιδας, θρηνεί την απώλεια του Ακαδημαϊκού δασκάλου Τριαντάφυλλου Παπαναγιώτου.Ο Τριαντάφυλλος Παπαναγιώτου ήταν δάσκαλος...