Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η ένωση των βουλευτών

Η Λαμία, η Φθιώτιδα και η Περιφέρεια Στερεάς μπορούν να αποτελέσουν το σπίτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υπογραμμίζουν σε κοινή επιστολή τους προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, διεκδικώντας να διεξαχθεί στη περιοχή μας το Ράλλυ Ακρόπολις.

Όπως σημειώνουν στην επιστολή τους οι τέσσερις βουλευτές το αίτημα αυτό στηρίζεται “από το σύνολο των κοινωνικών, οικονομικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων της περιοχής, οι οποίες δηλώνουν έτοιμες και επαρκώς προετοιμασμένες για να φιλοξενήσουν όλους τους αγώνες της διοργάνωσης, που ύστερα από οκτώ χρόνια απουσίας επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα”.

Για μια σειρά λόγους που αναλύουν στην επιστολή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν ότι η σπουδαία αυτή αθλητική διοργάνωση πρέπει να διεξαχθεί στην Στερεά Ελλάδα.
Πληροφορηθήκαμε χθες ότι στη μάχη της διεκδίκησης του Ράλλυ Ακρόπολις μπήκε και το Λουτράκι. Με τα δικά του επιχειρήματα, με τις δικές του υποδομές και τις δικές του προτάσεις.

Δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε το αποτέλεσμα αυτής της “μονομαχίας”. Την τελική απόφαση θα την μάθουμε σε λίγες ημέρες, θέλουμε ωστόσο να ελπίζουμε ότι τελικά η πλάστιγγα θα γείρει προς την πλευρά της δικής μας Περιφέρειας για την φιλοξενία ενός γεγονότος με παγκόσμια εμβέλεια που έχει οπαδούς σε όλο τον πλανήτη.

Ανεξάρτητα όμως από το αποτέλεσμα αυτής της διεκδίκησης, ήδη έχει προκύψει το πρώτο όφελος από όλη αυτή την προσπάθεια.

Και αυτό είναι η πολιτική συννενόηση. Δεν μπορεί να μην χαιρετήσουμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια επιστολή προς την κυβέρνηση να φέρει τις υπογραφές των τεσσάρων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε σήμερα για την απόλυτη συννενόηση, αν η επιστολή έφερε και την υπογραφή του αντιπολιτευόμενου βουλευτή, αλλά ίσως την επόμενη φορά δούμε να συμβαίνει και αυτό με αφορμή μια άλλη διεκδίκηση.

Έχουμε συνηθίσει να εκλαμβάνουμε την πολιτική σαν ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος, όπου επικρατεί ο κανόνας “ο θάνατός σου, η ζωή μου”.

Ως ένα βαθμό αυτό ισχύει καθώς ο ανταγωνισμός στην πολιτική είναι τόσο έντονος και μεγάλος που δεν επιτρέπει πολιτικές φιλίες και συνεργασίες.

Πάντα έτσι ήταν η πολιτική. Ακόμα και στα επαναστατικά χρόνια. Αυτό ομως δεν εμπόδισε τους τότε οπλαρχηγούς να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές τους χώριζαν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην υπηρεσία ενός κοινού σκοπού.

Σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν στην περιοχή μας το Ράλλυ Ακρόπολις.

Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαν να κάνουν θα πεί κάποιος. Να συμφωνήσουμε. Όμως αυτή η ένωση δυνάμεων για έναν αγώνα Ράλλυ, ίσως να είναι και ένα μήνυμα για το πως πρέπει να κινηθούμε στο μέλλον, αν θέλουμε να έρθουν στην περιοχή μας επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους.

Αλλωστε θα χρειαστεί αγώνας για να κερδίσουμε και το ... ράλλυ της ανάπτυξης !


Χρήστος Αλεξανδρής

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων