Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Περί κορονοιού και των όσων επιφέρει

Γράφει ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΑΝΤΖΗΣ, ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

Κε διευθυντά θα σας ζητήσω ξανά να φιλοξενήσετε τις πιο κάτω σκέψεις μου

Αφορμή για να ασχοληθώ είναι η ανακοίνωση εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και στα Δημόσια Νοσοκομεία, ότι απεργούν λόγω υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, ζητούν άλλους τρόπους πειθούς. Τα εμβόλια κυκλοφορούν εδώ και 10 μήνες.
Δεν είναι η ιδανική λύση και έχουν όπως όλα τα φάρμακα κάποιες παρενέργειες. Δημιουργήθηκαν γρήγορα , γιατί υπήρχε πακτωλός χρηματοδότησης, υπήρχαν προαγορές , υπήρχαν προσπάθειες ευόδωσης φαρμακοθεραπείας με m-RNA εδώ και 40 χρόνια και υπήρχε κοινή πλατφόρμα πληροφόρησης πάνω στην έρευνα όλων των εταιρειών. Αυτά οδήγησαν στην ταχεία παραγωγή τους και η ανάγκη στην προσωρινή και τώρα και στην κανονική άδεια χρήσης. Η εμπειρία έδειξε ότι είναι ασφαλή, με ελάχιστες δυσμενείς παρενέργειες και κατά περίπου 90% αποτελεσματικά στην προφύλαξη από βαριά νόσηση και θάνατο. Δεν είναι πανάκεια ούτε 100% ασφαλή, 100% αθώα, 100% αποτελεσματικά. Και οι εμβολιασμένοι νοσούν, ευτυχώς ελαφρά και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν. Για να εξαφανιστεί ο κορονοϊός από προσώπου γης πρέπει ταυτόχρονα παγκόσμια ή να εμβολιασθεί ο πληθυσμός της γης ή να νοσήσει, το δεύτερο είναι απευκταίο, το πρώτο επιθυμητό αλλά αδύνατον για πολλούς λόγους, αδυναμία παραγωγής, αδυναμία διανομής και συντήρησης εμβολίων, διαφορετική εμβολιαστική κάλυψη από χώρα σε χώρα και από περιοχή σε περιοχή ακόμη και της ίδιας χώρας, κάλυψη διαφορετικών ηλικιακών ομάδων, μη κάλυψη ατόμων <16 χρόνων.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας στο φύλλο της Παρασκευής 27 Αυγούστου.

 

 

 

    

Απόψεις

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣΟίστρος υποψηφιοτήτων σε ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ. Προφανώς και δεν είναι κακό. Εκτός και εάν πρόκειται μόνο για τις μύχιες επιθυμίες κάποιων ή τις...
randomness