Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

   

Καταγγελία Αστυνομικών: Oι 100 αστυνομικοί που καθημερινά φυλάνε τον Κουφοντίνα εκτίθενται σε κίνδυνο

Στα οριά τους έχουν φτάσει οι υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, αφού όπως καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, 100 αστυνομικοί φυλάνε σε καθημερινή βάση τον Κουφοντίνα.

Όπως είναι γνωστό από την 20/01/2021 νοσηλεύεται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λαμίας ο καταδικασμένος Έλληνας τρομοκράτης, μέλος της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας, φρουρούμενος τόσο από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, όσο και της εξωτερικής φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Φυλακών Δομοκού, στο οποίο είναι έγκλειστος. Για την καθημερινή 24ωρη φύλαξή του, σύμφωνα με την καταγγελία των αστυνομικών, διατίθονται εκατό περίπου Αστυνομικοί προερχόμενοι αποκλειστικά από την Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας και τις υφιστάμενες υπηρεσίες της, χωρίς να υπάρχουν αλλες ενισχυτικές δυνάμεις.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης, όπως αναφέρουν στη επιστολή τους προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., είναι “οι υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, να έχουν φτάσει στα όριά τους και οι πολίτες της Φθιώτιδας να στερούνται των Υπηρεσιών που ορίζονται της κυρίας αποστολή της Αστυνομίας. Οι συνάδελφοι που ήδη έχουν επιβαρυνθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μη έχοντας πάρει άδεια λόγο της εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης της νόσου covid και εξαιτίας των προηγούμενων Lock Down σε Ανθήλη και Σπερχειάδα, αναγκάζονται ξανά, εδώ και δυο μήνες, να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, εργαζόμενοι αρκετές ημέρες χωρίς ρεπό και χωρίς στις περισσότερες των περιπτώσεων να τους ανακοινώνεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας τους, καταστρατηγώντας έτσι Προεδρικά Διατάγματα, που κάποιοι έδωσαν αγώνες πολλών ετών για την θέσπισή τους.

Σαν να μην έφθαναν όλα τα παραπάνω, απογευματινές ώρες της 16/02/2021, είχαμε τη μεταφορά του ανωτέρου πολυισοβίτη από το ειδικό κελί νοσηλείας του Νοσοκομείου Λαμίας, στη Μ.Ε.Θ. αυτού, η οποία βρίσκεται σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από τη Μ.Ε.Θ. covid-19, θέτοντας έτσι τους συναδέλφους μας σε κίνδυνο έκθεσης στη νόσο, καθόσον στην ίδια πτέρυγα υπάρχουν νοσηλευόμενοι οι οποίοι έχουν προσβληθεί από αυτή.

 

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ένωσή μας θα ήθελε να σας εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της για όλη αυτή την κατάσταση και επαφίεται σε εσάς να δώσετε λύση ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν πρωτίστως η υγεία των συναδέλφων και των οικογενειών τους και δευτερευώντος τα εργασιακά δικαιώματα αυτών, όπως αυτά ορίζονται από τις κείμενες διατάξεις”, τονίζεται στην επιστολή.

ΣΣ: Είναι πραγματικά απίστευτη η καταγγελία της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας . 100 αστυνομικοί απασχολούνται με τη φύλαξη ενός ανθρώπου καταδικασμένου για 11 δολοφονίες , αλλά που αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω της απεργίας πείνας που εχει ξεκινήσει με αίτημα την μεταφορά του σε αλλο σωφρονιστικό κατάστημα . Οι αστυνομικοί ακολουθούν τις εντολές του αρχηγείου της ΕΛΑΣ , αλλά μήπως είναι υπερβολή να απασχολούνται 100 αστυνομικοί το 24ωρο για να φυλάνε τον Κουφοντίνα ; Απλά ρωτάμε .

 

    

randomness