Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παρουσίαση βιβλίου στον ΙΑΝΟ της Αθήνας - «Δημήτρης Αθ. Μπακόλας - Πρωταγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης στη Ρούμελη»

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 20:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Επίμετρο παρουσιάζουν το βιβλίο, του συγγραφέα Ανέστη Αθ. Μπακόλα με τίτλο «Δημήτρης Αθ. Μπακόλας – Πρωταγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης στη Ρούμελη». Η ζωή του, το έργο του και ο θάνατός του.

Θα μιλήσουν οι:

- Δημήτρης Κούρκουλας, εκδότης

- Δημήτρης Μπακόλας, υιός του Δ.Α. Μπακόλα και επιμελητής του Βιβλίου

- Ολύμπια Σελέκου, ιστορικός-Κοινωνιολόγος. Διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Πολιτικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ)

- Γιάννης Στουρνάρας, πρόεδρος Τράπεζας της Ελλάδας, Υιός Καπετάνιου του Ελλάς

- Γιώργος Ζαχαρόπουλος, καπετάνιος του Ελλάς, Συνταξιούχος Δικηγόρος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3GnvbiJ

Link Βιβλίου: https://bit.ly/3a0o03U

 Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Την Οργάνωση Ευρυτανίας κανένας και ποτέ δεν θα μπορέσει να την ξεχωρίσει από ένα όνομα: Δημητράκης Μπακόλας. Από την πολιτική παρουσία και δραστηριότητά του, ιδιαίτερα τα χρόνια 1941, 1942 και 1943, τα πιο δύσκολα, τα κρίσιμα, τα αποφασιστικά για την ανάπτυξη του κινήματος σε αυτόν τον χώρο. Η συμβολή του, ενδυναμωμένη από τη συνεργασία των άλλων στελεχών και αγωνιστών της Ευρυτανίας, έβαλε τη σφραγίδα της στη δημιουργία και ανάπτυξη της Οργάνωσης Ευρυτανίας και στα αποτελέσματα της οργανωμένης πάλης του ευρυτανικού λαού.

Προσωπικά νιώθω υπερηφάνεια αγωνιστική που υπήρξα συνεργάτης του.

Ένα μπορώ να σου ορκιστώ, Αξέχαστε: ευχή και κατάρα θ’ αφήσω, στο Μνημείο που θα Σου στήσει κι εσένα μια μέρα ο Λαός και η Ιστορία, να χαραχτούνε πάνω σε ευρυτανική στουρναρόπετρα τα λόγια σου: “Ήταν τόσο ωραία τα όσα φτιάξαμε”».

Γεωργούλας Μπέικος
ΕΑΜ και λαϊκή αυτοδιοίκηση,

Θεσσαλονίκη 1976, σελ. 128-130 

 

 

    

 

randomness