Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αισθητή η σεισμική δόνηση στη Λαμία , σε ολη τη Φθιώτιδα και τη Στερεά

Ταρακουνήθηκε για τα καλά σήμερα η πόλη της Λαμίας απο την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το μεσημέρι με επίκεντρο την περιοχή της Ελασσόνας . Ο σεισμός εγινε αισθητός σε ολη τη Φθιώτιδα και σε αρκετές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας . 

Σύμφωνα με τα  τελευταία στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ, πραγματοποιήθηκε 16 χλμ. νότια της Ελασσόνας και είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά αργότερα, σημειώθηκε νέα δόνηση, μεγέθους 4,6 Ρίχτερ με επίκεντρο στα 7 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. 

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας και τον προϊστάμενο  Πολύζο Ζώη δεν έχουν διαπιστωθεί υλικές ζημιές στα διοικητικά μας όρια .  

Η Πολιτική Προστασία συστήνει  στους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση, να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας τους και να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις των σεισμολόγων και των αρμόδιων Φορέων , μέχρι να ολοκληρωθεί η μετασεισμική ακολουθία και να αποκλιμακωθεί το φαινόμενο.    

Απόψεις

• Από τις ειδήσεις:Λένε: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί (δηλαδή σχεδόν το 40% του πληθυσμού)Ταυτόχρονα λένε: Εκτιμάται ότι έως το τέλος Ιουνίου θα φτάσουμε...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness