Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ακρίβεια Ανατιμήσεις: Ράλι αυξήσεων έως 15% σε βασικά αγαθά – Ποια προϊόντα είναι «φωτιά»

Ακρίβεια Ανατιμήσεις: Η εκτίναξη του κόστους παραγωγής, με τις αυξήσεις σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα περνάει από «το χωράφι στο ράφι». Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, το μέσο «καλάθι της νοικοκυράς» αναμένεται να επιβαρυνθεί με αύξηση 10%-15%. Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προϊδεάζουν για περαιτέρω κλιμάκωση του πληθωριστικού κύματος στο τελευταίο «μίλι» του έτους, ενώ και τα μηνύματα που στέλνει το οικονομικό επιτελείο προειδοποιούν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής.

Οι άνθρωποι της αγοράς τοποθετούν την αρχή της αποκλιμάκωσης από την άνοιξη της νέας χρονιάς, με τις επιφυλάξεις ωστόσο στις εκτιμήσεις να είναι έντονες. Το 2022 θα είναι «ακριβό» για τα νοικοκυριά, που αναμένεται να αλλάξουν άρδην την καταναλωτική τους συμπεριφορά, με το «κούρεμα» ακόμα και σε ανελαστικές δαπάνες να βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο των τμημάτων διαχείρισης κρίσεων των επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...
randomness