Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ανάρπαστα τα καυσόξυλα στη Λαμία!

• Με την τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος να έχει εκτοξευθεί, πολλοί είναι οι πολίτες που πλέον σκέφτονται σοβαρά να κλείσουν τους διακόπτες στους λέβητες και στα κλιματιστικά και να προσπαθήσουν να ξεχειμωνιάσουν καίγοντας ξύλα στο τζάκι και στις ξυλόσομπες


Φωτιά θα πάρουν φέτος τα τζάκια και οι ξυλόσομπες προκειμένου οι Λαμιώτες να βγάλουν τον χειμώνα σε μια προσπάθεια να αποφύγουν άλλες ακριβές πηγές ενέργειας. Το σλόγκαν που κυριαρχεί σε πολλά νοικοκυριά στη Λαμία είναι “απεξάρτηση απο φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα”, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που εγκαταλείπουν και το πετρέλαιο και στρέφονται στα καυσόξυλα, αγοράζοντας σόμπες και στόφες για να ζεσταθούν το χειμώνα. Οργασμός για την προμήθεια καυσόξυλων παρατηρείται και στα χωριά της περιοχής.

Με την τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος να έχει εκτοξευθεί πολλοί είναι οι πολίτες που πλέον σκέφτονται σοβαρά να κλείσουν τους διακόπτες στους λέβητες και στα κλιματιστικά και να προσπαθήσουν να ξεχειμωνιάσουν καίγοντας ξύλα στο τζάκι και στις ξυλόσομπες, αν και οι τιμές των καυσόξυλων αλλά και άλλων στερεών καυσίμων όπως του πέλετ έχουν αυξηθεί σημαντικά. Από τα 65 ευρώ το κυβικό πέρσι, φέτος η τιμή έχει αγγίξει τα 85 ευρώ.

Τα τηλέφωνα στις αποθήκες ξυλείας χτυπούν ασταμάτητα παρότι η τιμή του κυβικού έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με πέρσι.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου.