Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Άνοιξε ο δρόμος Ροβιές – Ήλια. Δημιουργείται ανοιχτό κολυμβητήριο στην Ιστιαία

Αυτοψία στο έργο  «αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων της οδού Ροβιές – Ήλια – Λ. Αιδηψού» που ολοκληρώνεται και θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026 απο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και οι Δήμαρχοι Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης.  Ενημερώθηκαν από υπηρεσιακά στελέχη και εκπροσώπους της κατασκευαστικής εταιρείας για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας και παρέδωσαν σε κυκλοφορία το οδικό τμήμα  Ροβιές – Ήλια της Ε.Ο. 77 Χαλκίδα – Ιστιαία –Αιδηψός.
Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, μαζί με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δημήτρη Βουρδάνο, τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Ευάγγελο Κούκουζα, Ανδρέα Τοουλιά, Κωνσταντίνο Γαλάνη, Κωνσταντίνο Πνευματικό και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Κωνσταντίνο Βαρδακώστα και Ευάγγελο Χαϊνά, από κοινού με τον Δήμαρχο Ισταίας –Αιδηψού Ιωάννη Κοντζιά και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, επέβλεψαν την πρόοδο υλοποίησης έργων, που έχουν χρηματοδοτηθεί στο σύνολό τους ή μερικώς από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως: 
• Το αλιευτικό καταφύγιο Λιχάδας με τη β΄φάση του έργου να εξελίσσεται πλέον ομαλά.
• Το στρατηγικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης που ολοκληρώνεται στον Ξηριά.
• Η κατασκευή νέου στίβου και η αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Ιστιαίας, που ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα να το επιλέξουν πρόσφατα 12 αθλήτριες στίβου, υπό τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Ηλία Γκαραβέλα, για την προετοιμασία τους.
Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός παρέστη στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας – Αιδηψού, όπου παρουσίασε το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2026-2030 και προκάλεσε ευρεία συζήτηση για έργα και δράσεις ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο Φάνης Σπανός, αποκρινόμενος σε αιτήματα της Δημοτικής Αρχής, Δημοτικών Συμβούλων και Προέδρων Κοινοτήτων, αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της Περιφέρειας για την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων και την υλοποίηση έργων, όπως:
• Η δημιουργία ανοικτού Κολυμβητηρίου στην Ιστιαία με πισίνα 25 μέτρων.

• Η χρηματοδότηση έργων αγροτικής και εσωτερικής οδοποιίας, μέσω δράσεων του «ΠΠΑ26 – 30», που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

• Η χρηματοδότηση του έργου της γ΄φάσης επέκτασης του αποχετευτικού Λ. Αιδηψού, μέσω της πρόσκλησης για την ένταξη έργων αποχέτευσης στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Φωτογραφίες