Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δ. Κουτσούμπας: «Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει!»

Στη σύσκεψη των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας. Νωρίτερα μίλησαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων, ενώ την εισήγηση εκ μέρους των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ έκανε ο Παναγιώτης Πολίτης.

Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι « η  συγκέντρωση των εργαζομένων  μεταδίδει παντού σε όλη την Ελλάδα το μήνημα πως  το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει!

''Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας φωνή, τη φωνή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που 30 μήνες τώρα δίνετε έναν μεγαλειώδη ηρωικό αγώνα, έναν αγώνα ο οποίος αποτελεί πραγματικό "φάρο" για τους εργαζόμενους όλης της Ελλάδας».

Σε αλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε πως ο  αγώνας για τη ΛΑΡΚΟ αποτελεί "φάρο", γιατί εμπνέει όλους τους εργαζόμενους απ’ άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα.

 

''Επιστρέφουμε πίσω , σημείωσε ο Γραμματέας του ΚΚΕ , το άθλιο εκβιαστικό τελεσίγραφο της κυβέρνησης της ΝΔ και των υπουργών της.

της γνωστής τρόικα Σταϊκούρα - Χατζηδάκη - Σκρέκα, οπως χαρακτηριστικά ανέφερε , που θέλουν να πετάξουν στον δρόμο τους χιλιάδες εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, να τους βγάλουν από τα σπίτια τους, να σταματήσουν τη λειτουργία της για να την παραδώσουν "καθαρή" από εργαζόμενους στον νέο επενδυτή!

Το  δίκιο σήμερα , πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας , είναι στην πρόταση των εργαζομένων, που είναι και πρόταση του ΚΚΕ:

- Να διασφαλιστεί η ενιαία και συνολική παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ.

- Να υπάρξει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα επισκευής, εκσυγχρονισμού, αύξησης της παραγωγής σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους.

- Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και η καταβολή του μόχθου τους στο 100%.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη μεγάλη συγκέντρωση των Σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη το βράδυ στη Λάρυμνα , παραβρέθηκε και  ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Σαρακιώτης. Στην τοποθέτησή ανέφερε οτι  το Φεβρουάριο του 2020  συζητήθηκε στη Βουλή η  τροπολογία που άνοιξε το δρόμο για την ουσιαστική διάλυση της εταιρείας, τροπολογία που  ψηφίστηκε οπως είπε , μόνο από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.  

''Δεν έχω δει ποτέ ανάπτυξη με περικοπές μισθών, δώρων, επιδομάτων και πλήρη απαξίωση του εργοστασίου , ομως αυτή είναι τελικά η ανάπτυξη των “αρίστων” '' σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρακιώτης .

 

«Δεν είναι δυνατό κατά την περίοδο όπου οι τιμές του νικελίου σημειώνουν ιστορικά υψηλά, τόνισε ο κ. Σαρακιώτης η Κυβέρνηση να φέρνει νέα τροπολογία προκειμένου να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι.».

O Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣυπενθύμισε ότι επί διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, δε χάθηκε ούτε μία θέση εργασίας στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, δε μειώθηκε κανένας μισθός εργαζομένου, τονίζοντας παράλληλα ότι, ακόμη και εν μέσω περιόδου κρίσης και ιστορικών χαμηλών τιμών στην τιμή του νικελίου, η εταιρεία κατόρθωσε να κρατηθεί όρθια διότι υπήρχε ισχυρή πολιτική βούληση από πλευράς των στελεχών της τότε Κυβέρνησης.

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπενθύμισε την πρόταση που κατατέθηκε από πλευράς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς την Κυβέρνηση, την οποία και καλούσε να αξιοποιήσει τη συγκυρία, όπως έπραξαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προβαίνοντας στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διάσωση των στρατηγικής σημασίας εταιρειών της χώρας, μεταξύ των οποίων και η ΛΑΡΚΟ .

Με πληροφορίες απο 902.gr

 

 

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness