Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δεν το έκρυψε ούτε ο υπουργός...

@Το πόσες δυσκολίες έπρεπε να ξεπεραστούν για να φτάσουμε σήμερα να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δούμε σύντομα το εμβληματικό αυτό έργο για τον τομέα της δικαιοσύνης να κατασκευάζεται, δεν το έκρυψε ούτε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας λέγοντας ότι ήταν μια σύνθετη και πολύπλοκη υπόθεση. Έσπευσε μάλιστα ο υπουργός να “διορθώσει” τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, σημειώνοντας ότι η ιστορία του νέου δικαστικού μεγάρου κρατά πάνω από 20 χρόνια !

Σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Με τη νομοθετική διάταξη που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται η τροποποίηση της χρήσης γης και ο καθορισμός όρων δόμησης, αναφορικά με την έκταση που προβλέπεται να κατασκευαστεί το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας.

Το τελευταίο προαπαιτούμενο 

Οι συγκεκριμένες πολεοδομικές παρεμβάσεις αποτελούν το τελευταίο προαπαιτούμενο πριν την έναρξη της Α’ φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας μέσω ΣΔΙΤ.

Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται οι απαιτήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης όσον αφορά το μέγεθος του κτιρίου, αλλά εξασφαλίζεται η δυνατότητα δόμησης επιπλέον 4.500 τ.μ. για ενδεχόμενες μελλοντικές ανάγκες.

Παράλληλα, με την εν λόγω διάταξη, καθορίζονται οι όροι δόμησης και τροποποιείται η χρήση γης για την όμορη έκταση που προβλέπεται να ανεγερθεί το Διοικητήριο, με ευθύνη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

    

 

randomness