Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δενδροφύτευση στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λαμίας στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου

 

Με την δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη το Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λαμίας,τίμησε την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου , Προστάτη της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.  

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού, το Παρεκκλήσιο του Σχολείου, τελέσθηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου, στην οποία συμμετείχε ολόκληρη η σχολική  κοινότητα, Διευθυντής, εκπαιδευτικοί, μαθητές και προσωπικό. Στην ακολουθία έψαλε με λαμπρότητα η μαθητική χορωδία του Σχολείου μας, υπό την διεύθυνση της εκπαιδευτικού μας Βυζαντινής Μουσικής κ. Δέσποινας Καρρά. Την ακολουθία τέλεσε ο ιερέας της ενορίας στην οποία ανήκει το Σχολείο μας, ο π. Χρήστος Καραγιάννης, απόφοιτος και αυτός, όπως και η μεγίστη πλειοψηφία των κληρικών της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και όχι μόνο, της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου, Προστάτη της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας, υπό την ευθύνη της θεολόγου του Σχολείου κ. Ευτυχίας Γεωργούλια, με τη μελωδική συμμετοχή και της χορωδίας μας, υπό την διεύθυνση και πάλι της κ. Δέσποινας Καρρά. Μάλιστα, έγινε η δέουσα αναφορά στο ευλογημένο πέρασμα του Αγίου από την περιοχή της Φθιώτιδας.

Γνωρίζοντας την αγάπη του Αγίου Νεκταρίου για το φυσικό περιβάλλον και τα δένδρα, μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε, από τους μαθητές και τις μαθήτριές  , δενδροφύτευση στον  κήπο του Σχολείου. Ας μας επιτραπεί να αναφέρουμε ότι το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, εκτός από σύγχρονα και λειτουργικά γήπεδα ποικίλων ομαδικών αθλημάτων, διαθέτει μεγάλο, κατάφυτο προαύλιο, κάτι που δεν απαντάται συχνά σε σχολεία, τουλάχιστον αστικά!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού Covid-19.

Ο Άγιος Νεκτάριος, έχει ανακηρυχθεί προστάτης της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης επειδή διετέλεσε, επί σειράν ετών, Σχολάρχης της περιώνυμης Ριζαρείου Σχολής. Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Σχολείου  φέτος κατέστησαν ακόμη περισσότερο ξεχωριστές  λόγω της επίσκεψης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. 

 

 

Φωτογραφίες