Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δήμος Λοκρών : Προστασία απο κυβερνοεπιθέσεις !

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν πάρα πολλές επιθέσεις Ransomware σε κρίσιμες υποδομές Δημοσίων Οργανισμών αλλά και Ελληνικών εταιριών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί μεγάλος όγκος κρίσιμων δεδομένων μεγάλων Ελληνικών Οργανισμών χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς τους από τα τοπικά backup συστήματα που υπήρχαν καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις κυβερνοεπιθέσεων οι επιτιθέμενοι πρώτα εντοπίζουν και καταστρέφουν τα τοπικά Backup των υποδομών και μετά κρυπτογραφούν τα Live συστήματα. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Λοκρών αποφάσισε να διερευνήσει και να εγκρίνει την δαπάνη αποθήκευσης εφεδρικών αντιγράφων στο Cloud.
Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Λοκρών βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με το Δήμαρχο Θανάση Ζεκεντέ να παραλαμβάνει το βραβείο για το εργο  "Προστασία κρίσιμων αρχείων των υποδομών του Δήμου Λοκρών στο Cloud".
''Ο Δήμος Λοκρών στην προσπάθεια του να προστατεύσει τα συστήματα του από Φυσικές Καταστροφές, Κυβεροεπιθέσεις και αστοχία Hardware στους σκληρούς δίσκους και τα αποθηκευτικά μέσα στα κρίσιμα συστήματα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες File Based Cloud Backup, ούτως ώστε να μπορεί να προστατευτεί απο τις πιο γνωστές αιτίες απώλειας αρχείων. Παρατηρώντας τις κυβερνοεπιθέσεις οι οποίες έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα σε δημόσιους οργανισμούς έκανε μια έρευνα και επέλεξε μια ιδιαίτερα οικονομική και αποτελεσματική λύση File Based cloud Backup ώστε να διασφαλίσει την διαθεσιμότητα των κρίσιμων δεδομένων'' υποστηρίζει ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές , προσθέτοντας πως η  λύση που επιλέχθηκε διασφαλίζει οτι θα υπάρχουν δεδομένα (backup) των σημαντικών αρχείων για τη λειτουργία του δήμου σε περίπτωσεις Κυβερνοεπίθεσης για να μην επηρεαστεί η διαθεσιμότητα των αρχείων του Δήμου Λοκρών.