Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δωρεάν self-tests κορωνοϊού και για τους Τραπεζοϋπαλλήλους

Ο Γραμματέας του Νομαρχιακού παραρτήματος ΟΤΟΕ νομού Λάρισας, Κώτσιος Αθανάσιος, με δελτίο τύπου προς την εφημερίδα "Λαμιακός Τύπος" αναφέρει τα εξής:
 
Κατόπιν αιτήματος της ΟΤΟΕ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, από τη Δευτέρα 19 Απριλίου συμπεριλαμβάνονται και οι Εργαζόμενοι στις Τράπεζες στη διαδικασία των δωρεάν self-tests έναντι του Covid-19.
 
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα self-tests είναι υποχρεωτικά και για τους εργαζόμενους στις Τράπεζες προκειμένου να παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους.
 
Το self-test διενεργείται μια φορά την εβδομάδα, πριν την προσέλευση του εργαζομένου στον χώρο εργασίας του και έχει ισχύ για μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. 
 
Ο έλεγχος συνιστάται να γίνεται έως και 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που παρέχει την εργασία του ο εργαζόμενος με φυσική παρουσία. Αν για παράδειγμα ένας εργαζόμενος σε μια τράπεζα επιστρέφει από την τηλε-εργασία στο γραφείο στις 20 Απριλίου, θα πρέπει να κάνει το πρώτο self-test στις 19 Απριλίου, να το επαναλάβει στις 26 του μηνός κ.ο.κ.
 
Οι Τραπεζοϋπάλληλοι θα μπορούν από τη Δευτέρα 19 Απριλίου να προμηθεύονται τα τεστ δωρεάν από το φαρμακείο, με επίδειξη του ΑΜΚΑ τους και της αστυνομικής τους ταυτότητας. Σημειώνεται ότι μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ θα ενημερώνονται και οι φαρμακοποιοί για το ποιοι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι των self-tests.
 
Το αποτέλεσμα του τεστ δηλώνεται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην επιλογή «Δήλωση Αποτελέσματος self test για εργαζόμενο».


    

Απόψεις

• Από τις ειδήσεις:Λένε: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί (δηλαδή σχεδόν το 40% του πληθυσμού)Ταυτόχρονα λένε: Εκτιμάται ότι έως το τέλος Ιουνίου θα φτάσουμε...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων