Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

“Έφυγε» από τη ζωή η Λαμιώτισσα συγγραφέας ΑΥΓΗ ΠΑΠΑΚΟΥ

Με θλίψη και βαθειά συγκίνηση αποχαιρετήσαμε τη Λαμιώτισσα συγγραφέα παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας ΑΥΓΗ ΠΑΠΑΚΟΥ, που
απεβίωσε παραμονές του νέου έτους πλήρης ημερών. Σύμφωνα με την επιθυμία της, η σωρός της αποτεφρώθηκε στις 3 Ιανουαρίου στο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών Ριτσώνας σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω πανδημίας.


Η Αυγή Παπάκου, απόφοιτος της Παιδ. Ακαδημίας Λαμίας, συνέγραψε πάνω από 40 βιβλία για παιδιά και νέους, αρκετά από τα οποία έλαβαν βραβεία ή διακρίσεις από πολιτιστικούς φορείς, όπως η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Διηγήματα ή λαογραφικά αφηγήματά της περιέχονται σε πολλές ανθολογίες.

Υπήρξε δραστήριο μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και σωματείων συγγραφέων, αλλά και της ΟΓΕ και συλλόγων πολιτιστικής ή κοινωνικής δράσης. Αλληλέγγυα σε πρωτοβουλίες για την προστασία και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, εργάστηκε για τη διάδοση του καλού παιδικού βιβλίου και την ίδρυση και εξοπλισμό βιβλιοθηκών σε μικρά μέρη με διαλέξεις σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Η Αυγή Παπάκου, σύζυγος του εκλιπόντος από αρκετά χρόνια Βασίλη Παπάκου, γεωπόνου του Γραφείου Οργανισμού Βάμβακος Λαμίας, άφησε πίσω της δύο γιούς με τις οικογένειές τους: Κώστα και Νάνσυ Παπάκου, Κλεομένη και Αθανασία Παπάκου, με τέσσερα εγγόνια και πρόλαβε να δει δύο δισέγγονα.

Στη μνήμη της, συγγενείς και φίλοι, μπορούν αν το επιθυμούν να κάνουν μια δωρεά σε οργανώσεις για τα παιδιά, όπως στην Κιβωτό του Κόσμου, τα Παιδικά Χωριά SOS ή το Χαμόγελο του Παιδιού, για τα οποία η Αυγή Παπάκου αγωνίστηκε με συλλογική δράση επί δεκαετίες.


ΚΠ - ΚλΠ

 

 

    

 

randomness