Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τρία εργα του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας

Με απόφαση του Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και  Υποδομών  Δημήτρη Παπαγιαννίδη, και μετά απο παρέμβαση  του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και  Κυβερνητικού Εκπροσώπου  Γιάννη Οικονόμου, εντάχθηκαν τρία εργα του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας στο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορά τη  βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. 
 
 Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.
 
Οι εν λόγω πράξεις αφορούν έργα Αγροτικής Οδοποιίας του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας και συγκεκριμένα:
 
 
▫️Αγροτική Οδοποιία Μόδι - Αμφίκλεια, η οποία αφορά αγροτικό δρόμο συνολικού μήκους 3.534,80μ. από τη διασταύρωση Μοδίου (Λεύκας Γεφύρι) έως την Αμφίκλεια (περιοχή Βρυλιά).
 
 
 
▫️Αγροτική Οδοποιία Λευκοχώρι - Αγία Παρασκευή, η οποία αφορά αγροτικό δρόμο συνολικού μήκους 3.437μ. από την Κοινότητα Λευκοχωρίου έως την αερογέφυρα της Αγίας Παρασκευής.
 
 
▫️Αγροτική Οδοποιία Ελάτεια - Αγία Μαρίνα, η οποία αφορά δύο αγροτικούς δρόμους.
 
α) Αγροτικό δρόμο στην Ελάτεια, συνολικού μήκους 2.409,20μ., από τα όρια του οικισμού Ελάτειας έως το σημείο που ξεκινά η νέα ασφαλτόστρωση, η οποία καταλήγει στο γεφύρι Κάτω Τιθορέας.
 
β) Αγροτικό δρόμο συνολικού μήκους 996,47μ. στην Αγία Μαρίνα, που ξεκινά από την παράκαμψη Αγίας Μαρίνας στα δεξιά από τον δρόμο της Κάτω Τιθορέας έως τον δρόμο που οδηγεί στην Τιθορέα.
 
 Την ικανοποιησή της για την ενταξη των εργων εκφράζει η Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή σημειώνοντας οτι ''πρόκειται για δρόμους κομβικούς, που εξυπηρετούν πλήθος αγροτών στην καθημερινότητά τους και για τους οποίους δεχόμασταν κατ'επανάληψη παράπονα. Οι εν λόγω δρόμοι προβλέπεται να ασφαλτοστρωθούν ή τσιμεντοστρωθούν, ώστε να γίνεται πιο εύκολη και ασφαλέστερη η διέλευσή τους''.
 
Το επόμενο διάστημα , σύμφωνα με τη Δήμαρχο θα υπογραφεί και σύμβαση για υλοποίηση αμμοχαλικοστρώσεων αγροτικών δρόμων στην Κοινότητα Ζελίου, συνολικού μήκους 3 χιλιομέτρων  περίπου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.