Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Επιστολή μαθητών προς το Δήμαρχο Λαμιέων


Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης Γυμνασίου και της Α΄ τάξης Λυκείου του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου και του παρέδωσαν επιστολή για τη δημιουργία αστικού αμπελώνα.
Στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Το Σχολείο μας, το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», στο πλαίσιο υλοποίησης Σχεδίου Δράσης το οποίο στηρίζεται εξ ολοκλήρου στη ρήση του Νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη, πως: «Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα απομένει ένα αμπέλι, μιαν ελιά κι ένα καράβι, που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις», καθώς και στο πλαίσιο δράσεων Ενεργού Πολιτειότητας, σας προτείνει την δημιουργία αστικού αμπελώνα και την ένταξη της πόλης μας στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων με αστικούς αμπελώνες. (Urban Vineyard Association: Θεσσαλονίκη, Τορίνο, Παρίσι, Βενετία, Μιλάνο, Λυών, Νέα Υόρκη).
Πιστεύουμε πως η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης θα αποτελέσει σημαντική παράμετρο για την τουριστική ταυτότητα της πόλης, θα ενισχύσει την οινική και γαστρονομική κουλτούρα της και εν τέλει θα συμβάλλει στην αναγνωρισιμότητά της. (Δεύτερη πόλη στην Ελλάδα που συμμετέχει στο δίκτυο μετά την Θεσσαλονίκη).
Το Σχολείο μας δύναται να έχει ενεργή, ή έστω συμβολική συμμετοχή, στην διαδικασία υλοποίησης της πρότασης.
Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τις περαιτέρω κινήσεις σας.

Φωτογραφίες

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.