Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φεστιβάλ Ρομποτικής στο Δήμο Δομοκού !

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το φεστιβάλ Ρομποτικής “FIRST® LEGO® League Expo Δομοκός” , στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου - Λυκείου Δομοκού . Hταν μια συνδιοργάνωση  της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης  και της Eduact υπό την Αιγίδα του Δήμου Δομοκού.
Φιλοξενήθηκαν ομάδες της περιοχής και συγκεκριμένα ομάδες ρομποτικής από τα τρία ΚΔΑΠ της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ., την Ευρωεκπαιδευτική Computer Center (Φάρσαλα), του Studylab (Λαμία) και του ΚΔΑΠ μεΑ Στήριξη (Λάρισα).
Οι νεαροί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δείξουν πως το παιχνίδι μπορεί να μετατραπεί σε μάθηση και δημιουργικότητα, χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία, που αναπτύχθηκαν από πρωτοπόρες στον χώρο της εκπαιδευτικής ρομποτικής εταιρείες .
Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν το μέλλον των μεταφορών διερευνώντας από την αποστολή πακέτων σε αγροτικές και αστικές περιοχές, μέχρι την παροχή βοήθειας σε καταστροφές και την αεροπορική διαμετακόμιση υψηλής τεχνολογίας, με βιώσιμες καινοτομίες που συνδέουν και αναπτύσσουν καλύτερα κοινότητες και οικονομίες σε όλο τον κόσμο.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Δομοκού Χαράλαμπος Λιόλιος  και ο Αντιπεριφερειάρχης  Φθιώτιδας  Αθανάσιος  Καρακάντζας . Παραβρέθηκαν, επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλίας  Σανίδας , ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ. και Αντιδήμαρχος Ξυνιάδος  Ανδρέας  Λαϊνάς , οι αντιδήμαρχοι Δομοκού  Γιώργος  Λελεντζής  και Αθανάσιος Τσαλαφούτας , οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι των Οικονομικών Νίκος  Καναβός  και Αθανασία  Αυγέρη , η Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού  Κωνσταντία Μητσοπούλου Τράντα , ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής  Γρηγόρης Αποστολόπουλος , ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δομοκού Δημήτρης Τσόγκας , η  Ευαγγελία Δημοπούλου μέλος του ΟΠΑΣΤΕ και ο Αναπληρωτής Λυκειάρχης Δομοκού ΚωνσταντίνοςΤσιμπούρης .
Στην εκδήλωση συμμετείχε και ομάδα εθελοντών, με τη βοήθεια των οποίων διενεργήθηκαν οι δραστηριότητες, οι οποίες αξιολογήθηκαν από τούς κριτές.
Φωτογραφίες

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness