Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το φυσικό αέριο επεκτείνεται σε έξι πόλεις της Περιφέρειας

Το φυσικό αέριο επεκτείνεται σε έξι πόλεις της Περιφέρειας – τη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Θήβα, τη Λιβαδειά, την Άμφισσα και το Καρπενήσι – με διακλαδώσεις συνολικά 540 χιλιομέτρων δικτύου. Οι εργασίες επέκτασης του δικτύου θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των συνδέσεων των ενδιαφερόμενων καταναλωτών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), καλύπτοντας ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων ήδη από αυτόν τον χειμώνα.

Οι συνδέσεις των καταναλωτών θα συνεχίζονται κανονικά και μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του δικτύου, ξεπερνώντας τις 42.500 έως το 2036.

Οι επενδύσεις που θα γίνουν για την τροφοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με φυσικό αέριο είναι συνολικού προϋπολογισμού 88,1 εκατ. ευρώ έως το 2036. Το έργο μέχρι το 2023 συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με το ποσό των 18,1 εκατ. ευρώ. 

Την έναρξη του έργου επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  κήρυξε σήμερα απο το Δημοτικό Θέατρο Λαμίας ,  ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ  Μάριος Τσάκας σε ειδική εκδήλωση στη ν οποία συμμετείχαν βουλευτές και αυτοδιοικητικοί παράγοντες . 

 

Το φυσικό αέριο επεκτείνεται σε έξι πόλεις της Περιφέρειας - τη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Θήβα, τη Λιβαδειά, την Άμφισσα και το Καρπενήσι – με διακλαδώσεις συνολικά 540 χιλιομέτρων δικτύου.

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης , αφου επι των ημερών του στην Περιφέρεια Στερεάς , πήρε σάρκα και οστά μια ιδέα που ως εκείνη τη στιγμή θεωρούνταν απιαστος στόχος . ''Είναι ένα εμβληματικό έργο που ξεπερνά ιδεολογίες και παρατάξεις και αντιμετωπίζει ένα από τα μεγαλύτερα σήμερα προβλήματα επιχειρήσεων και νοικοκυριών ,την ενεργειακή φτώχεια '' τόνισε στον χαιρετισμό του ο Κώστας Μπακογιάννης , για να συμπληρώσει λέγοντας οτι οταν  ξεκινούσε πριν έξι χρόνια αυτή η προσπάθεια λίγοι το αγκάλιασαν και το πίστεψαν .Πολλοί θεωρούσαν το έργο ουτοπικό και άπιαστο όνειρο .

 
''Το έργο της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου θα δώσει μια αναπτυξιακή ώθηση και  μια πραγματική ανάσα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά , ενώ με την υλοποίηση αυτού του μεγάλου εργου οι Δήμοι θα αποκτήσουν την  δυνατότητα να προχωρήσουν σε μειώσεις των δημοτικών τελών '' υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης . Την εκδήλωση χαιρέτισε με επιστολή του καθώς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου . Παρόντες  στην εκδήλωση ο  Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών ,  ο βουλευτής Θέμης Χειμάρας , ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας , οι Δήμαρχοι Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος , Λιβαδειάς κ. Ταγκαλέγκας και Θηβών κ. Αναστασίου .  
Φωτογραφίες

    

randomness