Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

   

Χωρίς έκτακτη ενίσχυση παραμένουν οι βαμβακοκαλλιεργητές

 
Άρνηση στην Κυβέρνηση  για συγκεκριμένες δεσμεύσεις ως προς την άμεση λήψη μέτρων έμπρακτης στήριξης του βαμβακιού και των βαμβακοπαραγωγών , καταλογίζει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλικώτης .
 
Οπως αναφέρει ο κ. Μουλικώτης ''το Υπουργείο, αντί να δώσει σαφή απάντηση για το εάν θα προχωρήσει άμεσα στην έγκριση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αντιστάθμιση στη ζημιά της βαμβακοκαλλιέργειας εν μέσω πανδημίας, ώστε οι βαμβακοπαραγωγοί να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αρκέστηκε σε μια άκρως τυποποιημένη απάντηση.
''Είναι ξεκάθαρο ότι, παρά τις περσινές, ήδη μειωμένες κατά 3,1%, καλλιεργημένες εκτάσεις βαμβακιού σε σχέση με το 2019, και μολονότι το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) «βλέπει» περαιτέρω μείωση εκτάσεων με βαμβάκι κατά 5,5% φέτος, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν φαίνεται να προβληματίζεται ιδιαίτερα ούτε για το μέλλον της βαμβακοκαλλιέργειας, ούτε για τις αδιέξοδες καταστάσεις στις οποίες έχουν περιέλθει οι βαμβακοκαλλιεργητές λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού στην παραγωγική τους ικανότητα'' σημειώνει ο βουλευτής Βοιωτίας του ΚΙΝΑΛ .