Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η παρέμβαση του υπουργού ...

Αν και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρεκα, με ισχύ μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2023, σύμφωνα με την οποια, οι Δήμοι Ερέτριας, Κυμης - Αλιβεριου και Καρύστου θα πηγαίνουν τα σκουπίδια στον χώρο υγειονομικής ταφής του Δήμου Θηβαίων, στη Βοιωτία, για τις επόμενες μέρες, η αποφαση δε θα εφαρμοστεί.

Και ο λόγος είναι ότι οι Δήμαρχοι Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, Ιστιαίας - Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς και Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές εναντιώνονται σε μια τέτοια απόφαση θεωρώντας οτι με την παρεμβασή του ο υπουργός ανατρέπει τον περιφερειακό σχεδιασμό του ΦοΔΣΑ.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος αγνόησε το κατ’ εξοχήν όργανο της αυτοδιοίκησης για να παίρνει αποφάσεις που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων, για να εξυπηρετήσει πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.

Η απόφαση του υπουργού διευκολύνει τους τρείς Δήμους της Εύβοιας που ετοιμαζονταν να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους στο ΧΥΤΑ της Θήβας.

Την ίδια ώρα, όμως, ο Δήμαρχος Θηβαίων έχει ξεκαθαρίσει ότι ο ΧΥΤΑ Θηβας δεν μπορεί να πάρει τα απορρίμματα και των τριών Δήμων διότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα έχει πρόβλημα λειτουργίας.

Και γι’ αυτό, ο ΦΟΣΔΑ, στο Δ.Σ του οποίου συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Θηβαίων, Λαμιέων, Λοκρών και Ιστιαίας - Αιδηψού, πήρε άλλη απόφαση απο αυτή του υπουργού.

Συμφωνα με την απόφαση του ΦοΔΣΑ, οι τρεις Δήμοι της Ευβοιας θα πήγαιναν τα μισά απορρίμματα στην Ιστιαία και τα άλλα μισά στην Άμφισσα, με τους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων - Μεσσαπίων να τα πηγαίνουν στα Τρίκαλα.

Μήπως θα πρέπει να αφήσει ο υπουργός τους Δημάρχους να βρούν τις λύσεις στο πρόβλημα χωρίς τη δική του παρέμβαση ;

Ο “Ρεπόρτερ”

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness