Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Καμίνι η Λαμία, ξεπέρασε τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία!


 “Η Λαμία έχει το εντονότερο θερμό σήμα, με πιθανή κορύφωση έως περίπου 41–42°C γύρω στις 20–21 Ιουλίου. Είναι η περιοχή όπου ο χαρακτηρισμός «καύσωνας» πλησιάζει περισσότερο. Όμως η θερμή φάση φαίνεται σύντομη, με σημαντική πτώση μετά τις 22–23/7. Άρα μιλάμε για δυνατό αλλά όχι παρατεταμένο επεισόδιο…”, σημείωνε  ο μετεωρολόγος Θ. Κολυδάς προαναγγέλλοντας απο την Κυριακή το πρώτο μεγάλο κύμα ζέστης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 
Ο  υδράργυρος αγγιξε χθες Δευτέρα τους 41 με 42 βαθμούς σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα.  Σήμερα, Τρίτη, δεν αποκλείεται να καταγραφούν ακόμη και 43 βαθμοί σε Βοιωτία, Φθιώτιδα και Θεσσαλία, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται υποχώρηση της ζέστης και σημαντικήπτώση της θερμοκρασίας. 
Στην Αττική την Τρίτη, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς, κυρίως στο Θριάσιο Πεδίο. Την Τετάρτη, ο καύσωνας θα επιμείνει επιλεκτικά στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Βοιωτία και την Αττική, με θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς.
Αποκλιμάκωση αναμένεται από την Πέμπτη, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας 8-10 βαθμοί και στη συνέχεια, εκδήλωση βροχών και καταιγίδων. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων το διάστημα 19–22 Ιουλίου φαίνεται να είναι το πιο θερμό του μήνα, με αιχμή κυρίως στη Λαμία, τη Λάρισα και δευτερευόντως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μετά τις 23–24 Ιουλίου η θερμοκρασία υποχωρεί, ενώ η επόμενη άνοδος προς το τέλος του μήνα φαίνεται ηπιότερη. 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness