Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Καμπάνια ενημέρωσης ΓΣΕΕ και Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας στη Λαμία - ΠΥΡΕΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Με σύνθημα «η ακρίβεια στον Θεό αλλά οι μισθοί στα τάρταρα» συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας είχαν επαφές με σωματεία και συλλόγους εργαζομένων στη Λαμία, ενώ πραγματοποίησαν και επισκέψεις σε χώρους εργασίας ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για την 24ωρη γενική απεργία που έχει εξαγγελθεί για τις 17 Απριλίου 2024. 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της ενημέρωσης του διεκδικητικού πλαισίου της ΓΣΕΕ, στελέχη της Συνομοσπονδίας μαζί με την πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας, Σοφία Ανεστοπούλου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρθηκαν στις προτάσεις της ΓΣΕΕ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και πάταξη της αισχροκέρδειας. 

Συγκεκριμένα αναφερόμενοι στο βασικό πλαίσιο των προτάσεων είπαν ότι το μείζον θέμα που απασχολεί κάθε νοικοκυριό είναι η ακρίβεια που καλπάζει αλματωδώς.

«Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις, θέλουμε να μας δώσουν τις συλλογικές μας συμβάσεις πίσω και τα θέλουμε τώρα γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να υπερασπιστούμε την αγοραστική δύναμη του μισθού μας» τόνισαν τα συνδικαλιστικά στελέχη.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σοφία Ανεστοπούλου, το επόμενο διάστημα θα αναπτυχθεί καθημερινή δράση μέχρι την απεργία της 17ης Απριλίου ώστε να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι πέραν των προτάσεων που αφορούν στη μισθωτή εργασία υπάρχουν και άλλα ζητήματα που οφείλει να ικανοποιήσει όχι με τεχνάσματα του τύπου “η ακρίβεια είναι εισαγόμενη”».

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Παρασκευής 22 Μαρτίου.