Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Γ. Σαρακιώτη – Μ. Ξενογιαννακοπούλου για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Αταλάντη

 

 

Το εργατικό δυστύχημα που συνέβη προ ημερών στην εταιρεία ''Atlas Tapes'' poy edre;yei  στην Αταλάντη και  το οποίο οδήγησε στο θάνατο ενός 55χρονου οικογενειάρχη, πατέρα δύο  παιδιών, μετέφεραν με παρέμβασή τους στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης και η Βουλευτής  Αθηνών  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Με την παρέμβασή τους, ζητούν  την άμεση και αναλυτική διερεύνηση των αιτιών του  εργατικού ατυχήματος , καθώς και την εντατικοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και  Κοινωνικών Υποθέσεων, ώστε να διασφαλιστεί ο ενδελεχής και συχνός έλεγχος της τήρησης των κανόνων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων από πλευράς των εργοδοτών. Όπως επισημαίνουν στο κείμενο της επείγουσας ερώτησης την οποία κατέθεσαν προς τον αρμόδιο Υπουργό,  Κωστή Χατζηδάκη, το παραπάνω συμβάν ήταν το δεύτερο που σημειώθηκε στο εν λόγω εργοστάσιο, καθώς και προ μηνών υπήρξε ακόμη ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα.

Τέλος, στο πλαίσιο της παρέμβασής τους, οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, θεωρούν αναγκαία την ουσιαστική στήριξη της οικογένειας του θανόντος από πλευράς της Πολιτείας. Για το λόγο αυτό ζητούν να ενημερωθούν για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί το αρμόδιο ή και άλλο Υπουργείο το αμέσως επόμενο διάστημα.

    

Απόψεις

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣΟίστρος υποψηφιοτήτων σε ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ. Προφανώς και δεν είναι κακό. Εκτός και εάν πρόκειται μόνο για τις μύχιες επιθυμίες κάποιων ή τις...
randomness