Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΛΑΡΚΟ: Μετά τα μέσα Οκτωβρίου το άνοιγμα προσφορών

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται πλέον να αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές που έχουν κατατεθεί πριν από ενάμιση μήνα στους δύο διαγωνισμούς μέσω των οποίων εκποιείται η ΛΑΡΚΟ. Οι καθυστερήσεις αποδίδονται σε διευκρινιστικά έγγραφα και βεβαιώσεις που έχουν ζητήσει ΤΑΙΠΕΔ και Ειδική Διαχείριση από τους υποψηφίους. Τα εν λόγω έγγραφα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, έχουν υποβληθεί πλέον όλα.

 

Δύο είναι τα επενδυτικά σχήματα που κατέθεσαν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για περιουσιακά στοιχεία της υπερχρεωμένης ΛΑΡΚΟ στους δύο παράλληλους διαγωνισμούς, της Ειδικής Διαχείρισης και του ΤΑΙΠΕΔ. Ο πρώτος αφορά μεταλλεία ανά την Ελλάδα και ο δεύτερος τη μακροχρόνια εκμίσθωση του εργοστασίου στη Λάρυμνα.

Η νέα ιδιοκτησία που θα προκύψει, εφόσον τελικά ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί από τη διαδικασία, θα έχει πέντε έτη για να εκσυγχρονίσει και να συμμορφώσει με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς τη ΛΑΡΚΟ. Πηγές της αγοράς τοποθετούν το ύψος των απαιτούμενων επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό της μεταλλουργίας στα επίπεδα των 200-300 εκατ. ευρώ. Την πολιτική εποπτεία της διαδικασίας ανάταξης της ΛΑΡΚΟ έχει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Kathmerini.gr

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.