Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Με μισθούς πείνας καλούνται να ζήσουν οι τραυματιοφορείς των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας

 
Με μισθούς πείνας καλούνται να ζήσουν οι τραυματιοφορείς του  Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας του νομού Φθιώτιδας , καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές του συστήματος δημόσιας υγείας και ζητούν απο τους συναρμόδιους υπουργούς να τους εξηγήσουν γιατί  υποβιβάσθηκαν κατηγορία οι τραυματιοφορείς που κάνουν άκρως επικίνδυνη και ανθυγιεινή δουλειά όπως τη χαρακτηρίζει ο κανονισμός βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων του πρώην ΙΚΑ τώρα ΕΦΚΑ .
Στην ανακοινωσή τους οι εργαζόμενοι σημειώνουν μεταξύ αλλων πως ''οι τραυματιοφορείς των νοσοκομείων στην κυριολεξία μπορούν μεταφορικά να χαρακτηρισθούν οι χαμάληδες των νοσοκομείων με μισθούς πείνας (όπως και όλοι οι υγειονομικοί).
Υπηρετούν στα νοσοκομεία συνολικά 2.500 με όλες τις σχέσεις εργασίας ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 5.000.Τρέχουν και δεν φθάνουν όπως όλοι οι υγειονομικοί.
Μεταφέρουν ασθενείς με χαλασμένα φορεία, με χαλασμένα καρότσια σε μεγάλες αποστάσεις για εισαγωγή, εξετάσεις, σε ΜΕΘ, στα χειρουργεία κ.λ.π.Μεταφέρουν ασθενείς στη πλάτη τους όταν υπάρχουν σκαλιά ή είναι χαλασμένα τα ασανσέρ. Βοηθάνε σε νοσηλευτικές και ιατρικές πράξεις χωρίς να είναι στα καθήκοντά τους με δεδομένο ότι προσλαμβάνονται ως ανειδίκευτο προσωπικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Είναι σύνηθες φαινόμενο οι νοσηλευτές και οι γιατροί να εμπιστεύονται τους τραυματιοφορείς για την εκτέλεση εξειδικευμένων πράξεων.
Θα ήταν πολύ καλύτερη, ταχύτερη και με καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα η εξυπηρέτηση των ασθενών στα επείγοντα εφημερευόντων νοσοκομείων εάν υπήρχε επαρκής αριθμός τραυματιοφορέων.
Είναι εξευτελιστκός ο μισθός που λαμβάνουν και πρέπει να προβληματισθεί η πολιτεία''.
 
Τα συναρμόδια Υπουργεία , τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων Μιχάλης  Γιαννάκος ,  αποφάσισαν τον υποβιβασμό κατηγορίας στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Από την Α κατηγορία υποβιβάζονται στη Β και θα λάβουν σύξηση 15 ευρώ μικτά το μήνα. Καθαρά 10 ευρώ το μήνα!
''Γιατί υποβιβάσθηκαν κατηγορία οι τραυματιοφορείς που κάνουν άκρως επικίνδυνη και ανθυγιεινή δουλειά όπως τη χαρακτηρίζει ο κανονισμός βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων του πρώην ΙΚΑ τώρα ΕΦΚΑ, αυτό πρέπει να μας το εξηγήσουν οι συναρμόδιοι υπουργοί.
Όπως να μας εξηγήσουν φυσικά και τόσα άλλα επαγγέλματα γιατί εξαιρέθηκαν ή υποβιβάστηκαν κατηγορία από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας( βοηθοί θαλάμου, καθαρίστριες, τεχνολόγοι, παρασκευαστές, μαίες, πληρώματα ασθενοφόρων κεντρων υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές, διοικητικοί υπάλληλοι κ.λ.π.).
Επιτέλους αυξήστε τους μισθούς των υγειονομικών.
Να αναγνωρισθεί η αυτοθυσία που επέδειξαν στην πανδημία. Με τα χειροκροτήματα δεν γεμίζει το τσουκάλι φαγητό.''
 

    

 

Απόψεις

Πρώτα τον παραίτησαν και μετά τον διέγραψαν ! @ Από αυτή εδώ τη στήλη σας είχαμε ενημερώσει προχθές για τις εξελίξεις στην παράταξη του Απόστολου Γκλέτσου και τα...
randomness