Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μηνύουν γιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας για το θάνατο της 14χρονης μαθήτριας του 4ου Γυμνασίου Λαμίας

Ευθύνες σε δύο γιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας επιρρίπτει το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που διατάχθηκε απο τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας -Στερεάς Φώτη Σερέτη για  το θάνατο της 14χρονης Κέλλυς Ζανιά τον  Δεκέμβριο του 2021 . Οι δικηγόροι της οικογένειας κάνουν λόγο για ανθρωποκτονία και κατηγορούν τους γιατρούς που είχαν εξετάσει το ατυχο κορίτσι πως αν ασκούσαν σωστά τα καθηκοντά τους τα πράγματα θα ηταν διαφορετικά και το παιδί σήμερα θα ζούσε . Εχοντας μάλιστα στα χέρια τους το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης ετοιμάζονται να καταθέσουν και νέα μηνυτήρια αναφορά ζητώντας να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα για ιατρικά σφάλματα που οδήγησαν στο θάνατο της 14χρονης .

Ο  δικηγόρος της οικογένειας  Πάρης Παπαδάκης σημειώνει οτι ''οσον αφορά τον θάνατο του μόλις 14 χρονών κοριτσιού απο την Λαμία με αιτία θανάτου covid - 19, πρέπει να μάθει όλο το πανελλήνιο ότι μετά και την έκδοση της ΕΔΕ η αιτία θανάτου άλλαξε και έγινε ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ 2 ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!!

Μετά την κατάθεση της μήνυσης απο την οικογένεια του κοριτσιού θα προκύψει υπαιτιότητα και σε άλλους ιατρούς...
Το δικηγορικό μας γραφείο μας απο κοινού με την εξαίρετη συνάδελφο Λαμίας Σοφία Σταυράκη  με τα στοιχεία που είχαμε στην κατοχή μας φωνάζαμε απο την αρχή ότι επρόκειτο για ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ και αν οι γιατροί ασκούσαν τα καθήκοντα τους όπως έπρεπε το παιδί θα ήταν ανάμεσα μας..
Το μαχαίρι στο κόκκαλο για να αποδοθούν ευθύνες έτσι ώστε κανένα παιδί να μην φεύγει έτσι άδικα..''
 
 
Η 14χρονη είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο 4 Δεκεμβρίου του 2021  ''με αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης''.

Η μητέρα της είχε ενημερώσει οπως λέει η ιδια το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ότι η 14χρονη ηταν  θετική στον κορωνοιό πολλές ημέρες πριν και ότι η κατάστασή της δεν ηταν  καθόλου καλή . Αποφασίστηκε να τη βάλουν  στο κοντέινερ για ασθενείς covid για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις .  

Οπως είχαν καταγγείλει οι γονείς   για τέσσερις ολόκληρες ώρες, από τις 9:30΄ το πρωί μέχρι τη 1:30΄ το μεσημέρι το κορίτσι παρέμεινε   στο κοντέινερ για Covid περιστατικά έξω από τα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας , με την κλινική του εικόνα να επιδεινώνεται ραγδαία, χωρίς να το έχει εξετάσει γιατρός.

Οι γιατροί αποφάσισαν οτι το κορίτσι πρέπει να μεταφερθεί  στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα ,  δυστυχώς όμως το ασθενοφόρο ποτέ δεν παρέλαβε το κορίτσι, αφού η υγεία του 14χρονου κοριτσιού παρουσίασε επιπλοκές και η περιπετειά της είχε  τραγική κατάληξη. Ο θανατός της σόκαρε το πανελλήνιο με τον  Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη να διατάζει ΕΔΕ , ενω η αιφνίδια απώλεια της 14χρονης μαθήτριας του 4ου Γυμνασίου Λαμίας Κέλλυς Ζανιά , προκάλεσε και την παρέμβαση Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας . 

 

Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς αναφερόταν τα εξής : "Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο Covid 19 παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης.

Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον. Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ..''

Η συνέχεια της τραγικής υπόθεσης στα Δικαστήρια ...