Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Να παρέμβει η Πολιτεία ζητά το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς για να σταματήσει η υποβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού !

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού από τη Διοίκηση της ΕΤΑΔ το Εργατικό Κέντρο της Λιβαδειάς . Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Γιάννη Σταθά ''αυτά τα οποία συμβαίνουν στο Χιονοδρομικό  είναι πρωτοφανή. Ευχόμαστε να είναι λόγω ανικανότητας και όχι από σκοπιμότητα απαξίωσης του .  Συγκεκριμένα παραμονές Χριστουγέννων:

1.Δεν έχει ακόμη τελειώσει η συντήρηση των εγκαταστάσεων του ΧΚΠ, που κάθε χρόνο γίνεται από τον Οκτώβριο.

2. Δεν έχει ακόμη πάρει άδεια για την πυρασφάλεια

3.Με 5 εκατοστά χιόνι ήταν αποκλεισμένο το ΧΚΠ, ο δρόμος ήταν με πάγο και χιόνι και δεν έχουν ακόμη προμηθευτεί αλάτι.

4.Δεν έχουν γίνει ακόμη προσλήψεις εποχικού προσωπικού ώστε να στελεχώσουν το ΧΚΠ.

5.Τα μηχανήματα της ΕΤΑΔ, 4 διαστρωτικά και 3 εκχιονιστικά δεν

χρησιμοποιούνται, μένουν ασυντήρητα και σαπίζουν. Χρησιμοποιούν μηχανήματα από εργολάβους, όπου το κόστος είναι μεγαλύτερο, ενώ υπάρχουν χειριστές. Γενικότερα υπάρχει μεγάλη απαξίωση των εργαζομένων της ΕΤΑΔ που απασχολούνται στο ΧΚΠ.

6. Άκουσον άκουσον στην εποχή της κρίσης υπάρχει η πρόθεση να γίνει αύξηση του εισιτηρίου από 10 € σε 15 € και να μένει κλειστό  το Χιονοδρομικό Τρίτη και Τετάρτη ( δηλαδή παραμονές Χριστουγέννων και δεν έχουν βγάλει τιμές ούτε σχέδιο λειτουργίας).

Επίσης το έργο β΄δόσης εκσυγχρονισμού των αναβατήρων είναι ημιτελές με ότι συνεπάγεται αυτό.

Αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΧΚΠ.

Είναι γνωστό ότι το ΧΚΠ είναι οικονομικός πνεύμονας για εκατοντάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την περιοχή''.

Το Εργατικό Κέτρο ζητά  να παρέμβει η Πολιτεία, ώστε ''να διασφαλιστεί η άμεση και εύρυθμη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού , διαφορετικά η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη τόσο για το Χιονοδρομικό , όσο και για τις Τοπικές Επιχειρήσεις Ξενοδοχειακές, Εστίασης κ.λ.π., που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή''.

    

 

Απόψεις

Πρώτα τον παραίτησαν και μετά τον διέγραψαν ! @ Από αυτή εδώ τη στήλη σας είχαμε ενημερώσει προχθές για τις εξελίξεις στην παράταξη του Απόστολου Γκλέτσου και τα...