Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας στη Μενδενίτσα

 
Χαμόγελα, παιχνίδια και πολύτιμα μαθήματα για το περιβάλλον γέμισαν τη θέση Μπεζεστένι, στη Μενδενίτσα του Δήμου Καμένων Βούρλων, την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026. Σε έναν ιστορικό χώρο, δίπλα στο κάστρο του χωριού, την παραδοσιακή κρήνη και το παλιό υδραγωγείο, κάτω από τον επιβλητικό πλάτανο που αποτελεί σημείο αναφοράς της περιοχής, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας.
Παρών ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μενδενίτσας, κ. Νίκος Αντερριώτης, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη διαρκή προσπάθεια για την ανάδειξη του τόπου και τη δημιουργία δράσεων που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία.
Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και πρωτότυπες δραστηριότητες, τα παιδιά γνώρισαν με ευχάριστο και κατανοητό τρόπο τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και ανακάλυψαν πως ακόμη και οι πιο μικρές καθημερινές συνήθειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων. Κάθε γωνιά του χώρου μετατράπηκε σε πεδίο εξερεύνησης, γνώσης και ψυχαγωγίας για παιδιά όλων των ηλικιών — και όχι μόνο! Παιχνίδια, αναζητήσεις και δοκιμασίες ανέδειξαν την αξία της κυκλικής οικονομίας, της διαλογής στην πηγή, αλλά και της προσωπικής ευθύνης κάθε πολίτη απέναντι στο περιβάλλον, μέσα από ένα φιλικό και διασκεδαστικό τρόπο.
Με το παιχνίδι «Ο κρυμμένος θησαυρός των σκουπιδιών», οι μικροί εξερευνητές διαπίστωσαν ότι τα υλικά που πολλές φορές θεωρούμε άχρηστα μπορούν, όταν τα διαχειριστούμε σωστά, να αποκτήσουν νέα αξία, προσφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ποιότητα ζωής όλων μας.
Η δράση συνεχίστηκε με ένα διαφορετικό μπάσκετ, το «Μπάσκετ της Ανακύκλωσης», όπου οι μπάλες αντικαταστάθηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά. Με αυτόν το δημιουργικό τρόπο, τα παιδιά κατανόησαν στην πράξη τη σημασία της επαναχρησιμοποίησης, ενώ παράλληλα καλλιέργησαν τη φαντασία, τη συνεργασία και τη δημιουργικότητά τους.
Με τη βοήθεια του «Σκουπιδοψαρούλη» τα παιδιά κατάφεραν να καθαρίσουν το βυθό της θάλασσας ‘’ψαρεύοντας’’ τα ανεπιθύμητα σκουπίδια και με την «Πρασινόπολη» κατανόησαν ποιες είναι οι σωστές συνήθειες που κάνουν μια πόλη βιώσιμη. Επίσης, με το παιχνίδι μνήμης «Βρες τα ζευγάρια» τα παιδιά έμαθαν να ‘’θυμούνται’’ τη σημασία της ανακύκλωσης.
Στο πλαίσιο της δράσης, διανεμήθηκαν επίσης συμβολικά δώρα και ενημερωτικό υλικό με χρηστικές συμβουλές για την ανακύκλωση & την κομποστοποίηση, ώστε μικροί και μεγάλοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους πιο ενημερωμένοι, πιο ενθουσιασμένοι — και έτοιμοι να γίνουν οι καθημερινοί ήρωες του περιβάλλοντος.
Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει και να ενισχύει κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και ορθής διαχείρισης απορριμμάτων, "φυτεύοντας" σπόρους οικολογικής συνείδησης, ιδιαίτερα στα παιδιά που είναι οι αυριανοί πολίτες.
Γιατί η ανακύκλωση δεν είναι απλώς μια πράξη – είναι τρόπος ζωής

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness