«Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» προβολή ντοκιμαντέρ από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στη Λαμία
Το ντοκιμαντέρ “Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών” της Ομάδας “Συλλογική Μνήμη” θα προβληθεί σε εκδήλωση που διοργανώνει στη Λαμία το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Πρόκειται για μια παραγωγή του 2018, διάρκειας 72 λεπτών που αναφέρεται στην αντίσταση του λαού της Αθήνας, μέσα από το ΕΑΜ και τις άλλες εαμογενείς οργανώσεις, στη διάρκεια της Κατοχής 1941– 1944.
Δεκατέσσερις μαρτυρίες ρίχνουν φως στον αγώνα εναντίον των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους.
Φέτος, συμπληρώνονται 80 χρόνια από τον Δεκέμβρη του 1944. Γι’ αυτό, πριν την προβολή, θα γίνει και ιστορική αναφορά στην ηρωική μάχη της Αθήνας, που ακολούθησε, όταν, λίγους μήνες μετά την απελευθέρωση, το ζήτημα της εξουσίας στην Ελλάδα πήρε τη μορφή ανοιχτής ταξικής σύγκρουσης.
Η προβολή–εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:30 στη μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων.



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

