Παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανού το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας
Η Παράκαμψη της Χαλκίδας, το σημαντικό αυτό έργο για το νομό Εύβοιας απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού .
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας ήρθε προς γνωμοδότηση η ΜΠΕ για την προαίρεση του τμήματος Υψηλή Γέφυρα-Λαμψακος. Για να γίνει τετράιχνη η οδός, όπως είναι απαραίτητο.
Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χαλκιδέων έφερε συγκεκριμένη εισήγηση με όλες τις παρατηρήσεις και διορθώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την καλύτερη αποτελεσματικότητα του έργου.
Η εισήγηση αυτή όπως τόνισε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Ελενα Βάκα , ήταν αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς αιρετών, υπαλλήλων και επιστημονικών συνεργατών. ''Η εισήγηση αυτή είναι ακριβώς αυτή που προτείναμε ως Δημοτική Αρχή να ψηφιστεί και έτσι έγινε'' σημείωσε η Δήμαρχος .
Για την λύση της θαλάσσιας ζεύξης,που εχει προταθεί απο δημοτικό συμβουλο η Δήμαρχος Χαλκιδέων είπε οτι ο σχεδιασμός αυτός έχει εγκαταλειφθεί από το 2001 και το 2016 αντίστοιχα και αν ξεκινούσε τώρα, θα είχε ως αποτέλεσμα το έργο να χαθεί, το ίδιο και η χρηματοδότησή του και να είναι ίσως ώριμο να γίνει δέκα χρόνια μετά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από φορείς και τους αρμοδίους του Υπουργείου Υποδομών.
Οι αρμόδιοι δεσμεύτηκαν ότι θα μελετήσουν την υιοθέτηση των επισημάνσεών της Δημοτικής Αρχής και θα ενημερώσουν σύντομα για την εξέλιξη.
Για το μεγάλο έργο της παράκαμψης Χαλκίδας και ιδιαίτερα την πρώτη προαίρεση που αφορά στο τμήμα «Υψηλή Γέφυρα - Νέα Λάμψακος» για το οποίο βρισκεται στη φάση της διαβούλευσης περί τα περιβαλλοντικά , μιλησε και ο Περιφερειάρχης .
''Η παρουσία μας στο Δημοτικό συμβούλιο Χαλκίδας ηταν για να ακούσουμε σκέψεις και απόψεις για το πως μπορεί να βελτιστοποιηθεί ο σχεδιασμός του έργου, αλλά με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, που είναι το μεγάλο μας ζητούμενο, για ένα έργο που περιμένουμε δεκαετίες και ήρθε η στιγμή να γίνει πράξη και πραγματικότητα'' τόνισε ο κ. Σπανός .