Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

''Πάρτυ'' φέτος κάνουν οι επιστήμονες ! (Αρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή)

 

 
   Το φετεινό Πάσχα εδωσε την ευκαιρία σε ολους τους ανθρώπους να ερθουν πιο κοντά ο ενας με τον αλλον . Να αισθανθούν περισσότερο ελεύθεροι και νοιώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σύγκριση πάντα με τα οσα περάσαμε τη χρονιά που πέρασε . Για παράδειγμα πέρυσι το Πάσχα ολος ο κόσμος βρέθηκε σε μια κατάσταση απελπισίας  ενώπιον του θεού. Με κλειστές εκκλησίες και με ενα πλήθος απαγορεύσεων στην οικονομική και κοινωνική ζωή των πολιτών . 
Οι εμποροι και οι καταστηματάρχες ενοιωσαν περισσότερο απ'ολους τις ...σουβλιές της καραντίνας , εχοντας κλειστές τις επιχειρήσεις τους και την αγορά νεκρή . Φέτος το Πάσχα γιορτάσθηκε σε διαφορετικές συνθήκες . Με ανοιχτές τις εκκλησίες και με κόσμο στις πλατείες να ψάλλει μαζί με τους ιερείς το ''Χριστός Ανέστη ''. Πέρυσι το Πάσχα δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε χιλιάδες τέστ σε καθημερινή βάση , ενω δεν γνωρίζαμε κάν αν θα βρεθεί κάποιο εμβόλιο για τον κορωνοιό που είχε κυριεύσει τις ζωές μας . 
 Πέρυσι το Πάσχα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκαναν πάρτυ οι αρνητές της πανδημίας , της μάσκας και των εμβολίων . Φέτος δεν είδαμε και πολλούς να κυκλοφορούν αναμεσά μας . Φυσικά πάντα θα υπάρχουν οι γραφικοί συνωμοσιολόγοι , με τις ακατάληπτες θεωρίες τους , αλλά τώρα μετά απο ενα χρόνο πανδημίας ''πάρτυ '' (ευτυχώς δηλαδή )  κάνουν οι επιστήμονες που φαίνεται να εχουν κερδίσει κατα κράτος τους ...συνωμοσιολόγους  ! 
Τι πιο περίτρανη απόδειξη απο την προθυμία με την οποία αγκάλιασαν το εμβολιαστικό πρόγραμμα οι νέοι ανθρωποι . Τι δείχνει η υπεύθυνη συμπεριφορά των νέων ; Το είπε με πολύ ωραίο τρόπο ο Σαββόπουλος . Δείχνει την απαλλαγή των νέων απο τις ιδεοληψίες των γονιών τους . Κυρίως αυτών που πιστεύουν οτι  τα πράγματα δεν είναι οπως φαίνονται αλλά κάποια μυστηριώδης και σκοτεινή δύναμη κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο .Η επιστήμη ομως ελυσε ολα τα μυστήρια της πανδημίας , κάνοντας και αυτούς που δεν πιστεύουν σε τίποτα να ανοίξουν τα μάτια τους . Πόσοι και πόσοι καλλιτέχνες , τραγουδιστές και ηθοποιοί οταν τα πάντα ηταν αγνωστα για τον φονικό ιό , δεν μπήκαν στα χωράφια των επιστημόνων για να τους αμφισβητήσουν με υπεραπλουστευτικά επιχειρήματα . Ολοι αυτοί οι γραφικοί , μοιάζουν με αυτούς που διαβάζουν τα ζώδια στις εφημερίδες και εχουν τη ψευδαίσθηση οτι γνωρίζουν αστρολογία !    
 Φέτος με πολύ περισσότερα κρούσματα και θανάτους , μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες καθώς εχουμε τη δυνατότητα μέσα απο τους καθημερινούς δειγματοληπτικούς ελέγχους να διαπιστώσουμε την εκταση του προβλήματος , ενω με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά και το εμβολιαστικό πρόγραμμα με τους ανθρώπους κάθε ηλικίας να εχουν και το δικαίωμα της επιλογής του εμβολίου που θα προτιμούσαν να κάνουν . Σε καμία περίπτωση βέβαια το γεγονός οτι σήμερα εχουμε στη διαθεσή μας πολύ περισσότερα οπλα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία δεν θα πρέπει να προκαλέσει χαλάρωση και εφησυχασμό γιατί αυτό μπορεί να το πληρώσουμε και πάλι . Μην ξεχνάμε τι συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι και αυτά που ακολούθησαν το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2020 . Με το πρώτο ανοιγμα της οικονομίας πιστέψαμε οτι ξεμπερδέψαμε οριστικά με τον κορωνοιό και χαλαρώσαμε τις προφυλάξεις . Αυτό σε συνδυασμό με το ανοιγμα των συνόρων και των ταξιδιών για να υποδεχτούμε τους τουρίστες λειτούργησε εποιβαρυντικά για τη δημόσια υγεία . Οταν αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε το λάθος , ηταν κάπως αργά καθώς τα κρούσματα αυξάνονταν ταχύτατα , και μαζί με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους , οδήγησαν την πανδημία να διεκδικεί καθημερινά δεκάδες ζωές συμπολιτών μας . Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που δημοσιεύτηκε χθες στα ''ΝΕΑ'' , αποδεικνύει οτι η Ελλάδα ηταν μεταξύ των αποτελεσματικότερων ευρωπαικών χωρών κατα την πρώτη περίοδο της πανδημίας . Σύμφωνα με την ιδια μελέτη η  εικόνα αυτή αλλαξε απο το Φθινόπωρο του 2020 και η Ελλάδα δεν είναι και τόσο αποτελεσματική στη διαχείριση της πανδημίας το τελευταίο πεντάμηνο .Γι'αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή . 
                                                                                                                                                                                                    Χρήστος  Αλεξανδρής 
                                                                                                                                                                                                           Δημοσιογράφος
 

    

Απόψεις

Γράφει ο Σπύρος Ρίζος Χθες η καθηγήτρια κα Μ. Θεοδωρίδου, της επιτροπής εμβολιασμών, κατά την διάρκεια της τακτικής τηλεοπτικής ενημέρωσης με τον γ.γ. κ. Μ....

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων