Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πέθανε στα 35 της η δημοσιογράφος Μώρφια Σταματοπούλου

Εφυγε το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία μόλις 35 ετών η δημοσιογράφος Μώρφια Σταματοπούλου. Η Σταματοπούλου αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και έδινε μάχη για τη ζωή της, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Εφημερίδα των Συντακτών, στην οποία εργαζόταν.

Στο συγκινητικό δημοσίευμα αποχαιρετισμού στη νεαρή γυναίκα, αναφέρεται ότι ήταν «ένα πλάσμα πανέξυπνο, τρυφερό, ευγενικό, με διάθεση χαρίεσσα και παιγνιώδη – παραδομένη στη χαρά της ζωής ακόμα κι όταν έδινε μάχη τιτάνια για την ίδια τη ζωή της».

«Η Μώρφια ήταν ένα κομμάτι από το μέλλον της εφημερίδας μας, ένα από τα παιδιά μας. Κι είναι πολύ φτωχές οι λέξεις για να την αποχαιρετήσουμε. Στον μπαμπά της, τον συνάδελφό μας Γιώργο Σταματόπουλο, στην οικογένειά της και στους φίλους της τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Το τελευταίο αντίο, όπως ενημερώνει η εφημερίδα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (15/10) στις 16.45 στο Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

Ήταν ένα φως

Στο σχετικό της δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Μώρφια Σταματοπούλου (γενν. 1986) που έφυγε από κοντά μας το πρωί της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου ήταν ένα φως που έλαμπε πάνω στις ζωές μας, προσκαλώντας μας επιτακτικά να μελετήσουμε το αλλόκοσμο σχήμα της κάθε σκιάς.

Η Μώρφια ήταν μια παθιασμένη φιλόλογος, αν και ούτε ο συνήθης, στενός ορισμός της απλής επαγγελματικής απασχόλησης, ούτε ο βαρύτιμος ρόλος του κλειδοκράτορα μιας κλασικής παράδοσης αρκούν για να την περιγράψουν.

Η σχέση της με τη γλώσσα ήταν πολύ πιο τολμηρή από οτιδήποτε συσχετίζουμε με πανεπιστημιακά στεγανά περί ορθότητας του λόγου.

Από την αδάμαστη επιθυμία της να αφοσιωθεί στη μελέτη οποιασδήποτε γλώσσας βρισκόταν μπροστά της (είτε ήταν σουηδικά, ισπανικά ή ακόμα και σανσκριτικά) μέχρι τις «υπεράνθρωπες» δυνάμεις της, όπως την εξόχως διασκεδαστική ικανότητά της να μιλάει ανάποδα, αντιμετώπιζε με ενθουσιασμό κάθε νέο εργαλείο πρωτογενούς επικοινωνίας που βρισκόταν μπροστά της.

Η μελέτη της πάνω στο έργο του Λουκιανού με το οποίο καταπιάστηκε κατά τη διάρκεια ενός πολύ απαιτητικού διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο της Λουντ στη Σουηδία θεωρούμε βέβαιο ότι θα αποτελέσει αντικείμενο ενδιαφέροντος για πολλούς μελλοντικούς επιστήμονες»

ΠΗΓΗ ΙΝ.GR

    

randomness