Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Μηνυτήρια αναφορά Σπιρτζη στον Άρειο Πάγο για την παρακολούθηση του κινητού του-Τι απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Νέα «βόμβα» από τον Χρήστο Σπίρτζη στο σκάνδαλο των υποκλοπών, με τον νυν τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει πως μπήκε στο στόχαστρο παράνομης παρακολούθησης με το λογισμικό Predator!

 Ο πρώην υπουργός κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον Άρειο Πάγο, για σειρά αδικημάτων, μεταξύ άλλων και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το διάστημα της παρακολούθησης τοποθετείται τον Νοέμβριο του 2021.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην οποία, πέραν του κ. Σπίρτζη, συμμετείχε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καλογήρου (νυν διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γιώργος Σαρλής, επικεφαλής του νομικού τμήματος του κόμματος, συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, με αντικείμενο την υπόθεση των υποκλοπών.

Οι εκπρόσωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβαν την πρωτοβουλία της συγκεκριμένης συνάντησης, την ώρα που η κυβέρνηση «επιχειρεί τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών εντός εκτός κοινοβουλίου». Υπενθυμίζεται ότι χτες Πέμπτη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την Επιτροπή της Βουλής, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε ότι «πρόκειται για αντιδημοκρατική εκτροπή».

Τι απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

''Κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε και αποφάσισε να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό. Μάλιστα...

Το πρόβλημα των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιαστεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και οφείλουμε συνολικά να βρούμε αποτελεσματικά αντίμετρα απέναντι σε αυτή την απειλή.

Ο κ. Σπίρτζης καλώς έπραξε που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και όποιος έχει αντίστοιχες υποψίες το ίδιο χρειάζεται να πράξει. Η Κυβέρνηση έχει ήδη κινήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες για τη διερεύνηση των ζητημάτων αυτών σε βάθος χρόνου και έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική πολιτεία δεν προμηθεύτηκε και καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά. Αντιθέτως έχει δεσμευθεί, στο πλαίσιο και των συνολικότερων ενεργειών από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση κακόβουλων λογισμικών, τα οποία λειτουργούν σε σειρά χωρών, παραβιάζοντας την αρχή του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σημαντική διευκρίνιση: η Κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα''.

    

 

randomness