Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σεβασμιώτατος: «Στείλαμε μήνυμα ζωής και χαράς σε όλο τον κόσμο».

Πλούσιο σε περιβαλλοντικές δράσεις ήταν το ειδικό ποιμαντικό πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, το οποίο υλοποιήθηκε επί πολλές ημέρες με επίκεντρο την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, κατόπιν σχετικού Εγκυκλίου Σημειώματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με την εμπνευσμένη καθοδήγηση και μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, Προέδρου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας, σε συνεργασία με Συλλόγους, Φορείς και Εκπαιδευτικές Κοινότητες του Νομού, πραγματοποίησε καθ’όλη την περίοδο από τις 30 Μαΐου έως και σήμερα 7 Ιουνίου  πλήθος περιβαλλοντικών δράσεων σε όλο το εύρος της Μητροπολιτικής Περιφέρειας του Νομού Φθιώτιδος.

          Με κεντρική ημέρα την Κυριακή 5 Ιουνίου και με την υψηλή  παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, σε Εύβοια και Φθιώτιδα, πραγματοποιήθηκε μία σειρά από δράσεις σε διάφορα σημεία της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.

          Σύλλογοι, Φορείς, Σχολεία, κοινωνικοπρονοιακές δομές και Ιδρύματα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών συμμετείχαν σε  διάφορες περιβαλλοντικές  και εκπαιδευτικές δράσεις σε βουνό και θάλασσα,  στην πανέμορφη Φθιώτιδα, στέλνοντας ένα βιωματικό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος και τον σεβασμό στην δημιουργία του Θεού.

          Ολοκληρώνοντας τις δράσεις ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών σε δήλωση του προς τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) υπογράμμισε:

          «Ευχαριστώ όλους τους φορείς της περιοχής μας, αλλά κυρίως τα παιδιά μας, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας, διότι όλοι μαζί με χαρά και έμπνευση από τις περιβαλλοντικές μας δράσεις  στείλαμε μήνυμα ζωής και χαράς σε όλο τον κόσμο».

ΠΗΓΗ:ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘ/ΔΑΣ

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...
randomness