Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στη Βουλή τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Φθιώτιδας με ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Σαρακιώτη

Παρέμβαση για τα προβλήματα του Ειρηνοδικείου Αταλάντης


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροκτηνοτροφικός κλάδος στη Φθιώτιδα σχετικά με τις αποζημιώσεις από πρόσφατες φυσικές καταστροφές, θέτει υπ’ όψιν του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας «ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία», Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αναφέρει και η επιστολή του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δυτικής Φθιώτιδας, παρά το ότι τον τελευταίο χρόνο οι εισφορές των αγροτών και των κτηνοτρόφων αυξήθηκαν, το επίπεδο της οικονομικής κάλυψης των ζημιών που προκλήθηκαν από τα εξαιρετικής σφοδρότητας φυσικά φαινόμενα, δεν είναι αντίστοιχο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ελάχιστες οι αποζημιώσεις που έχουν δοθεί προς τους πληττόμενους επαγγελματίες, όπως είναι οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Φθιώτιδας, σε σύγκριση με το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν το προηγούμενο διάστημα.

Συνεπώς, προκύπτει προβληματισμός για το κατά πόσο υφίσταται ο όρος της ανταποδοτικότητας σε ότι αφορά τις εισφορές, οι οποίες όπως αναφέρεται από τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων της περιοχής, οφείλουν επιτέλους να επιτελέσουν τον υπαρξιακό τους ρόλο.


Παρέμβαση για τα προβλήματα του Ειρηνοδικείου Αταλάντης


Επίσης ο κ. Σαρακιώτης, με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση, τονίζει την επιτακτική και άμεση ανάγκη στελέχωσης του Ειρηνοδικείου Αταλάντης.


Μεταφέροντας στη Βουλή και στον υπουργό Δικαιοσύνης την αγωνία των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των δικαστικών επιμελητών, αλλά και των πολιτών της περιοχής, όπως αυτή αποτυπώθηκε και σε πρόσφατη επιστολή τους προς το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε ότι «το Ειρηνοδικείο Αταλάντης έχει βρεθεί ενώπιον μιας εξαιρετικά ζοφερής κατάστασης, όσον αφορά τη λειτουργία του, μετά την αποχώρηση δύο μόνιμων δικαστικών υπαλλήλων η οποία συντελέστηκε μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου 2021».

 

 

    

 

randomness