Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής ο Δήμαρχος Λαμιέων γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σήμερα , αλλά για την πόλη της Λαμίας παραμένει ενα μακρινό ονειρο να γίνει το ποδήλατο ενα καθημερινό μέσο μετακίνησης για την πλειοψηφία των δημοτών . Μέχρι να γίνει το ονειρο πραγματικότητα , θα πρέπει να συμβιβαστούμε με τα μηνύματα ευαισθητοποίησης των πολιτών που μεταδίδουν κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι τοπικοί αρχοντες . 
 
Η  ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων και ιδίως των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με την ορθή χρήση του και τη διάδοση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας, αποτελεί πρωταρχικό στόχο μας , δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος κατα την επισκεψή του στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου .
 
Πάνω σε ένα ποδήλατο , οπως είπε , ανακαλύπτουμε την αξία του δημόσιου χώρου. Την αξία να ζούμε σε πόλεις με πράσινο, με πεζοδρόμους που μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες με άνεση και ασφάλεια, με διαδρομές που θα μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο, με περισσότερους ελεύθερους δημόσιους χώρους, που όλοι θα μπορούν να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά και να αθληθούν χωρίς περιορισμούς.
 
''Οφείλουμε να δώσουμε χώρο στο ποδήλατο, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που έχει η πόλη μας και εμείς οι ίδιοι να περιφρουρήσουμε την χρήση του, να περιφρουρήσουμε τον χώρο του και να είμαστε εμείς αυτοί που θα αλλάξουμε πρώτα συνήθειες, για να καταφέρουμε να έχουμε μια συνολική αλλαγή στην εικόνα της πόλης.
 
Γι’ αυτό και σε όλες τις δράσεις και παρεμβάσεις που κάνουμε εντάσσουμε το ποδήλατο στη καθημερινότητα των πολιτών μας, ειδικά στις περιοχές που το ανάγλυφο της πόλης το επιτρέπει, για να δώσουμε τον χώρο που θέλουμε στον πεζό και στο ποδήλατο''.
Φωτογραφίες

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness