Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συναγερμός στο ΚΕΥΠ για κρούσματα κορωνοϊού !

 

 

Συναγερμός σήμανε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) στη Λαμία, καθώς νεοσύλλεκτοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα της εφημερίδας μας.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εένας σημαντικός αριθμός νεοσυλλέκτων, της τελευταίας ΕΣΣΟ, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι νεοσύλλεκτοι αρχικά υποβλήθηκαν σε rapid test και εντοπίστηκαν αρνητικοί.
Ωστόσο στη συνέχεια κάποιοι εξ αυτών εμφάνισαν ήπια συμπτώματα, με αποτέλεσμα ο έλεγχος να επαναληφθεί και να διαγνωστούν θετικοί οι νεοσύλλεκτοι.
Το θετικό είναι οτι κανείς εκ των νεοσυλλέκτων δεν χρειάστηκε – τουλάχιστον προς το παρόν – να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο οπως επιβεβαιώνεται και απο τον Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Όλοι τους παραμένουν εντός του ΚΕΥΠ σε καραντίνα, όπως προβλέπουν οι αναλυτικές οδηγίες του ΓΕΕΘΑ.
Πρόκειται για περιστατικά ασυμπτωματικά ή στη χειρότερη περίπτωση ασθενών που περνούν ήπια τη νόσο. Σημειώνεται πάντως ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο του Στρατού περιγράφεται ως πιο αυστηρό.

Στις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται ότι οι στρατεύσιμοι που ανιχνεύονται μετά την κατάταξη τους θετικοί, παραμένουν κανονικά σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους εντός του στρατοπέδου (εκτός αν είναι κάτι πιο σοβαρό).

Για όσους διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στον COVID-19 πριν καταταγούν, θα πρέπει να απευθύνονται στο κατά περίπτωση αρμόδιο Φρουραρχείο, προκειμένου να εκδοθεί γνωμάτευση και να μετακινηθεί η ημερομηνία κατάταξης τους μετά την ίαση τους.

-Όσοι στρατεύσιμοι προσέλθουν για κατάταξη σε Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και μετά την υποβολή τους σε RAPID TEST COVID-19 διαγνωστούν θετικοί, θα κατατάσσονται κανονικά και θα παραμένουν σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους.

 

Στο «κόκκινο» παραμένει για μία ακόμη εβδομάδα η Ελλάδα όπως φαίνεται από τους τελευταίους ανανεωμένους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη.

Στον χάρτη που δημοσιεύθηκε σήμερα καταγράφονται τα στοιχεία τα οποία αφορούν τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα αλλά και τον δείκτη θετικότητας από τις 25 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου.

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, η χώρα μας είναι ακόμα στο «κίτρινο», όπως επίσης και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Ο δείκτης θετικότητας για όλη την Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το όριο συναγερμού που είναι το 4%.

 

 

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων