Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την επέτειο 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή χωρίς Μικρά Ασία»

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της Φθιώτιδος.

Αύριο, Σάββατο 21 Μαΐου, στις 07:00 π.μ. θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Μαλεσίνα Λοκρίδος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο. 

Μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει εκδήλωση Μνήμης για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού με χορευτικό συγκρότημα και με τη συμμετοχή καθηγητών και μαθητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στις 07.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μαγνησίας Λαμίας θα τελεσθεί ο Όρθρος και ακολούθως η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 10.00 π.μ. θα τελεσθεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τα θύματα της γενοκτονίας των Ποντίων και θα ακολουθήσει επίκαιρη ομιλία για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την συνταξιούχο εκπαιδευτικό Δέσποινα Χρυσανθακοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδος.

Στις 10.30 π.μ. θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην πλατεία «Χρυσοστόμου Σμύρνης» της Νέας Μαγνησίας Λαμίας με την συμμετοχή της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδος, της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας «Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης», του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδας και του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας Λαμίας.

Τέλος, στις 19.30 στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Μνήμης της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδος υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και σε συνδιοργάνωση με τον ΟΠΑΣΤΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, στην οποία θα συμμετάσχει ο σπουδαίος λυράρης και τραγουδιστής Ηλίας Υφαντίδης.

 

 

    

 

Απόψεις

Αθήνα, 23/06/2022Χθες το απόγευμα είχα την ευκαιρία να βρεθώ με τον Υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη και συζητήσαμε διάφορα θέματα για το ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο, για το...