Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

 

Σε σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καλεί η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., προκειμένου να οργανωθούν από κοινού ο αγώνας και η απεργιακή απάντηση. Συγκεκριμένα, στην τελευταία του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας αποφάσισε μια σειρά από πρωτοβουλίες ''για την οργάνωση της πάλης και της αλληλεγγύης απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και ο λαός, καθώς και τον συντονισμό με συνδικάτα σε όλη τη χώρα για προκήρυξη πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης το επόμενο διάστημα''.

Στη συνεδρίαση, που έγινε με τη συμμετοχή εκπροσώπων πρωτοβάθμιων σωματείων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Αντώνης Κούκουρας, τόνισε ότι στις δύσκολες σημερινές συνθήκες και μπροστά σε έναν ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα, το Εργατικό Κέντρο οφείλει να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να στηρίζει κάθε συνδικάτο για να οργανώσει τη δράση του, να μην περάσει καμιά προσπάθεια καλλιέργειας αναμονής.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, εκτός από τη σύσκεψη τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη και την προετοιμασία για πανεργατική κινητοποίηση, αποφάσισε να οργανώσει περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, να αναλάβει τη λειτουργία Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, αλλά και να συγκροτηθεί Επιτροπή Αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση έκτακτων ζητημάτων εργαζομένων (λογαριασμοί ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, πλειστηριασμοί κ.λπ.). Επίσης, να οργανωθεί το επόμενο διάστημα εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας.

902.gr

    

 

randomness