Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

   

Σύστημα ''ΙΡΙΔΑ'' απο σήμερα στο Δήμο Δομοκού

Tο πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων και εργασιών «ΙΡΙΔΑ»,εφαρμόζει απο σήμερα ο Δήμος Δομοκού ,  αντικαθιστώντας έτσι την έντυπη εισερχόμενη και εξερχόμενη αλληλογραφία.  Η καθολική χρήση του συστήματος «ΙΡΙΔΑ»  στο Δήμο Δομοκού είναι αποτέλεσμα του μνημονίου συνεργασίας, το οποίο υπέγραψε ο Δήμαρχος Δομοκού,  Χαράλαμπος Λιόλιος με τον Υφυπουργό Εσωτερικών  Θεόδωρο Λιβάνιο και τον Υποπτέραρχο του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Γ.Ε.Α.)  Νικόλαο Ρέτσα.
Ο Δήμος Δομοκού είναι ο πρώτος Δήμος της Στερεάς Ελλάδας και ανάμεσα στους πρώτους πανελλαδικά, ο οποίος χωρίς να δαπανήσει δημοτικούς πόρους, περνά στην ψηφιακή εποχή της ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων και εργασιών.
Το σύστημα  «ΙΡΙΔΑ» έχει διατεθεί δωρεάν από την Πολεμική Αεροπορία και φιλοξενείται στις υπηρεσίες Κυβερνητικού Νέφους (G-cloud) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Συνιστά ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, ασφαλές και διαφανές πληροφοριακό σύστημα για τη διαχείριση και διακίνηση των εγγράφων από το οποίο θα προκύψουν σημαντικά οφέλη, όσον αφορά την εξοικονόμηση πόρων, τη διακίνηση της αλληλογραφίας, την εξοικονόμηση χρόνου, την αύξηση της παραγωγικότητας, της ασφάλειας των πληροφοριών και της καλύτερης παρακολούθησης των εκκρεμοτήτων σε όλα τα επίπεδα της υπηρεσιακής ιεραρχίας, ενώ πρόκειται να συμβάλλει στην καταγραφή και διόρθωση βασικών διοικητικών λειτουργιών του Δήμου.
 
''Ο Κανονισμός Λειτουργίας που αφορά στην λειτουργία του συστήματος   εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο , ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση των στελεχών και των αιρετών του Δήμου. Η υποστήριξη του συστήματος «ΙΡΙΔΑ» σε θέματα λογισμικού θα γίνεται από τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και από τα εκπαιδευμένα, για το σκοπό αυτό, στελέχη του δήμου '' δηλώνει ο Δήμαρχος Δομοκού Χαράλαμπος Λιόλιος .

    

randomness