Θρησκευτική πανήγυρις στη Νέα Μαγνησία
Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας και ο Α.Σ. Μαγνησιακός στα πλαίσια της Θρησκευτικής Πανήγυρις, για τον εορτασμό του Ιερού Ναού των Αγίων Κων/νου και Ελένης της συνοικίας, για τέταρτη χρονιά φέτος θα αναβιώσουν το ελληνικό παραδοσιακό, λαϊκό «Πανηγύρι» (όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται το γλέντι με κομπανία, στα πλαίσια θρησκευτικών εκδηλώσεων).
Το Πανηγύρι όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Το τίμησαν οι αρχές της πόλης μας, οι κάτοικοι της συνοικίας, αλλά και πολλοί προσκυνητές που επισκέφτηκαν την συνοικία. Οι νέοι της συνοικίας δίνουν κάθε φορά καθοριστικό παρών στο Πανηγύρι και το χαίρονται.
Οι τοπικοί σύλλογοι το αναβιώνουν και φέτος, με την προσδοκία και την επιθυμία, να γίνει ένας επιτυχημένος θεσμός όπως ήταν και παλαιότερα.
Θα γίνει και φέτος «Πανηγύρι» λοιπόν στη Νέα Μαγνησία, την Παρασκευή 20η Μαϊου 2016, στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, μετά την περιφορά της εικόνας των Αγίων.
“Παρ’ όλες τις δυσκολίες των καιρών, πάντα θέλουμε να ανταμώνουμε και να μοιραζόμαστε την χαρά εμείς οι Έλληνες, όμορφα κι απλά και με τα πολλά και με τα λίγα” σημειώνουν στην ανακοινωσή τους οι Σύλλογοι.
Θα μας διασκεδάσουν με δημοτικό και λαϊκό πρόγραμμα οι μουσικοί: Ανδριάνα Μόκα τραγούδι, Βαγγέλης Γκούρλιας μπουζούκι και τραγούδι, Νίκος Γκούρλιας κιθάρα, Θανάσης Γκούρλιας συνθεσάιζερ και Δημήτρης Κουτής κλαρίνο.