Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Την ιδρυση Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νίκος Σουλιώτης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Τη στήριξη όλων για την ίδρυση Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα ζήτησε από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου  Νίκος Σουλιώτης.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ τοποθετήθηκε στο συνέδριο για τα θέματα της αυτοδιοίκησης αλλά και κατέθεσε τις προτάσεις της ΠΕΔ για τη Στερεά Ελλάδα. Ζήτησε αύξηση των ΚΑΠ και αλλαγή του τρόπου κατανομής, ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων για να γίνει το κράτος πιο αποτελεσματικό, νέες προσλήψεις, μηχανήματα και εξοπλισμό για την πολιτική προστασία, μη επιβολή τέλους ταφής μέχρι το τέλος του 2023, κανόνες για την χωροθέτηση των ΑΠΕ και μεγαλύτερη ανταποδοτικοτήτα στις τοπικές κοινωνίες, ευθύνες και καταστατική θέση αιρετών.Σε σχέση με τη Στερεά ζήτησε τη στήριξη όλων για την ίδρυση Πανεπιστημίου και για την θέσπιση ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος για τη Στερεά Ελλάδα για την αποκατάσταση της αδικίας που υποστήκαμε για 14 χρόνια , λόγω της στατιστικής στρέβλωσης που εμφανιζει την Περιφέρεια πλουσιότερη .

Στις τοποθετήσεις τους οι Δήμαρχοι επεσήμαναν οτι οι  Δήμοι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος της πανδημίας και των φυσικών καταστροφών λειτουργώντας αποτελεσματικά σε όφελος των δημοτών και των τοπικών κοινωνιών.
 
Εκ μέρους της κυβέρνησης οι αρμόδιοι Υπουργοί έθεσαν το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την αυτοδιοίκηση σε όλο το φάσμα των ζητημάτων που αφορούν τους Δήμους.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Απο το βήμα του συνεδρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε  :
- Αύξηση των ΚΑΠ τη Αυτοδιοίκησης κατά 15% από 01.01.2023, γεγονός που θα μας δώσει τη δυνατότητα να εξορθολογίσουμε τους ΚΑΠ προκειμένου να μην έχουμε Δήμους δύο ταχυτήτων.
- Αύξηση του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης κατά 1δις που συμαινει και άλλα έργα στο πρόγραμμα για τον Δήμο μας !!!
- 40 εκ. € για το πρόγραμμα "Άργος" και 15 εκ. € στους ΚΑΠ ετησίως για τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς.
- Σήμερα μπήκαν στα ταμεία των Δημων 107 εκ. € ως επιπλέον χρηματοδότηση στους Δήμους της χώρας και έως το τέλος του χρόνου θα δοθεί ακόμη μια αντίστοιχη δόση , για τον Δήμο μας περίπου 340.000 ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση .
Επίσης 90+230 εκ. € από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ οδεύουν σε στοχευμένες δράσεις για smart cities σε όλη τη χώρα σε όλους τους Δήμους .
Γιατί smart city είναι μία πόλη που σκέφτεται, προνοεί, προλαμβάνει, δεν ταλαιπωρεί τους Δημότες της δημιουργεί ευημερία και ανάπτυξη για τον κάθε τόπο και τη χώρα.
Ο  Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές που συμμετείχε στο συνέδριο δηλώνει : ''Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την εμπειρία της μισής αυτοδιοικητικής θητείας θέτει τις προτάσεις, τις προτεραιότητες και τα αίτημα της.
Εκ μέρους της κυβέρνησης οι αρμόδιοι Υπουργοί έθεσαν το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την αυτοδιοίκηση σε όλο το φάσμα των ζητημάτων που αφορούν τους Δήμους.
Ο κόσμος αλλάζει. Η αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά''.