Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια: Ακόμη και σήμερα η ανακοίνωση

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται είτε σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου, είτε την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11:00 το πρωί.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος ανέφερε ότι η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται «πάρα πολύ σύντομα, ίσως και σήμερα». Ο κ. Συρίγος δεν προσδιόρισε ποιο συγκεκριμένα το χρόνο ανακοίνωσης των βάσεων, επικαλούμενος λόγους ασφάλειας των δεδομένων του υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα λάβουν τις βάσεις με sms, το οποίο θα τους ενημερώνει το τμήμα στο οποίο πέρασαν. Θα μπορούν επίσης να δουν τις βάσεις και τις σχολές όπου πέρασαν μέσω της εφαρμογής του results.it.minedu.gov.gr. και αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους, τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο -Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Η αύξηση του ποσοστού των υποψηφίων στις κλίμακες των υψηλών βαθμολογιών σε συνδυασμό με την πρώτη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανεβάζει μέσα σε μόλις ένα χρόνο το επίπεδο των βάσεων, θυμίζοντας παλαιότερες χρονιές.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

randomness