Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ: «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!! «ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΟΥ ΔΙΔΟΜΕΝ !!!»

Γράφει ο Δημήτρης Γ. Μπράνης, Σχολικός Σύμβουλος - Νομικός - Δημοσιογράφος

 

Ι. ΠΡΟΑΓΓΕΛΜΑ  ΠΟΛΕΜΟΥ !
15 Αυγούστου 1940. Εορτή της Μεγαλόχαρης της Τήνου. Εορτή του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας. Πανελλήνιο και όχι μόνο ευλαβές προσκύνημα !!!
Στο Λιμάνι της Τήνου στις 15 Αυγούστου 1940, εορτή της Μεγαλόχαρης, τορπιλίζεται και βυθίζεται το Ελληνικό Καταδρομικό υποβρύχιο: «ΕΛΛΗ !!!» από ιταλικό υποβρύχιο ! Φονεύονται 9 ναύτες.
Το Ιερό Νησί της Τήνου θρηνεί ! Θρηνεί όλη η Ελλάδα. Θρηνεί όλος ο Ελληνισμός !
Ήταν μία πράξη ιταμή, ύπουλη και άνανδρη και σαφές προάγγελμα και προμήνυμα πολέμου !

ΙΙ. Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ !
Η τότε Ελληνική Κυβέρνηση δεν αποκάλυψε, ευθύς αμέσως, την εθνική ταυτότητα του ξένου υποβρυχίου, που τορπίλισε και βύθισε το ελληνικό καταδρομικό υποβρύχιο: «ΕΛΛΗ !!!».
Η επίσημη ανακοίνωση έλεγε: «Υποβρύχιο, αγνώστου εθνικής ταυτότητας, τορπίλισε και βύθισε στο Λιμάνι της Τήνου στις 15 Αυγούστου 1940 το ελληνικό καταδρομικό υποβρύχιο «ΕΛΛΗ». Φονεύτηκαν 9 ναύτες».
Η αποκάλυψη της εθνικότητας του ξένου υποβρυχίου έγινε αργότερα.
Σημειωτέον, ότι η Ιταλία μετά την ήττα της από την Ελλάδα μάς αποζημίωσε. Μας έδωσε άλλο υποβρύχιο !!! Ήταν δε και ανωτέρας αξίας από την αξία, που είχε το βυθισθέν ελληνικό καταδρομικό υποβρύχιο: «ΕΛΛΗ !!!».
Σε κάθε δε επέτειο ρίχνονται στο σημείο, όπου τορπιλίστηκε και βυθίστηκε η: «ΕΛΛΗ» στεφάνια !!!

ΙΙΙ. ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Ο Ιταλός πρεσβευτής στην Αθήνα Γκράτσι επιδίδει στον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ιταλικό τελεσίγραφο, που έλεγε να επιτρέψει η Ελλάδα την είσοδο ιταλικών στρατευμάτων στα ιερά εδάφη της.
Αυτό, που ζητάει, η Ιταλία, είναι ιστορικά αδύνατο, απάντησε στον Ιταλό Πρεσβευτή ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας !!!
Οι Έλληνες ποτέ δεν δίδουν στον εχθρό: «ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ !!!». Του λένε πάντοτε, περήφανα κι’ αγέρωχα, «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !!!».
Του λένε πάντοτε: «ΟΧΙ». «ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΟΥ ΔΙΔΟΜΕΝ !!!».
Οι Έλληνες υπακούουν πάντοτε στη φωνή, που ακούνε «ΟΥΡΑΝΟΘΕΝ !!!» και τους λέει:
«ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ».

IV. Η ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Κηρύσσεται πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.
Ο πόλεμος είναι άνισος. Η Ιταλία είναι ο Γολιάθ και η Ελλάδα ο Δαβίδ !
Η Ιταλία υπερέχει αισθητά της Ελλάδας. Διαθέτει στρατό πολυάριθμο και οπλισμό ανώτερο !
Οι Ιταλοί, όμως, αγνοούν πλήρως το σκοπό του πολέμου. Δεν γνωρίζουν, γιατί κρατάνε τα όπλα. Γιατί πολεμάνε. Και διερωτώνται: «Γιατί πολεμάμε;» «Γιατί κρατάμε τα όπλα; Ποιος είναι ο σκοπός του πολέμου;».
Αντίθετα. Οι Έλληνες έχουν πλήρη γνώση και συναίσθηση του σκοπού, που πολεμάνε. Ξέρουν γιατί πολεμάνε. Γιατί κρατάνε τα όπλα.
Πολεμάνε: «Υπέρ βωμών και εστιών». Πολεμάνε «υπέρ των ιερών και των οσίων της Φυλής». Υπέρ της ηθικής και του Δικαίου !!! Υπέρ της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας !!! Υπέρ της Τιμής και της Αξιοπρέπειας !!!
Σχόλιο. Οι Ιταλοί είναι ιμπεριαλιστές, ενώ οι Έλληνες είναι οι υπερασπιστές της Πατρίδας και της Θρησκείας !!! «Των βωμών και των εστιών !!! Υπερασπιστές της ηθικής και του δικαίου !!!

V. ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ !!!
Οι Έλληνες μαχητές, οι Έλληνες πολεμιστές μάχονται ως υπερήρωες !!! Πολεμούν ως υπερήρωες !!! Πολεμούν ως υπερήρωες !!!
Μάχονται και πολεμούν τον εχθρό με υπερηρωισμό, με υπερανδρεία, με υπεργενναιότητα !!! Υπέρ καταπλήσσουν την Ευρώπη όλη και την Οικουμένη όλη!!!
Με την ιαχή: «ΑΕΡΑ» παίρνουν τον εχθρό φαλάγγι. Καταλαμβάνουν τα υψώματα το ένα μετά το άλλο !!! Κατανικούν και κατατροπώνουν τον εχθρό.
Βλέπουν στα πεδία των μαχών ως οπτασία, ως όραμα την «Υπέρμαχο Στρατηγό», την Υπεραγία Θεοτόκο και γίνονται αήττητοι. Ορμούν ακάθεκτοι κατά των Ιταλών και τους κατανικούν !!! Τους κατατροπώνουν!!!

VΙ. ΥΨΩΜΑ: 631
Στο ύψωμα 631, γίνεται η μάχη των μαχών. Γίνεται η μητέρα των μαχών.
Είναι το κορυφαίο ιστορικό γεγονός του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Γίνεται το Βατερλώ των Ιταλών ! Την παρακολούθησε και ο Ιταλός Δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι.
Έστησε, ως άλλος Ξέρξης [έστησε το θρόνο του στο όρος Αιγάλεω] το θρόνο του στο  υψηλότερο σημείο του υψώματος.
Κι’ ο μεν Ξέρξης είδε την καταβύθιση του περσικού στόλου στη Σαλαμίνα, ο δε Μπενίτο Μουσολίνι την κατασυντριβή και την κατανίκηση του ιταλικού στρατού.
Το θέατρο του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-1941 ήταν τα βορειοηπειρωτικά και τα αλβανικά εδάφη.

VΙΙ. Ο ΔΑΒΙΔ ΚΑΤΑΝΙΚΑ ΤΟ ΓΟΛΙΑΘ
Η Ελλάδα κατανικά και κατασυντρίβει την Ιταλία. κατανικά και κατασυντρίβει τον ιταλικό φασισμό και τον ιταλικό ιμπεριαλισμό.
Και γράφει το αιώνιο, το αθάνατο κι’ ανεπανάληπτο έπος του 1940-41 !!! Υπέρ καταπλήσσει την Ευρώπη όλη και την Οικουμένη όλη !!!
Δίνει πνοή και ενθάρρυνση σ’ όλους τους φιλελεύθερους, δημοκρατικούς και πολιτισμένους λαούς της Γης.
Ο Τριπλός Άξονας [Γερμανία – Ιταλία – Ιαπωνία] υφίσταται την πρώτη ήττα του από την Ελλάδα, την κοιτίδα της δημοκρατίας και της Ελευθερίας !!!
Ο δημοκρατικός συμμαχικός Συνασπισμός [Γαλλία – Αγγλία – Ελλάδα – Ρωσία – Αμερική] έλαβε τον πολύτιμο χρόνο να ανασυνταχθεί και να κατασυντρίψει τον Τριπλό Άξονα.

VΙΙ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940-41 !!!
Το Ελληνικό Έπος του 1940-41 [και όχι το αλβανικό έπος, όπως το λένε και το γράφουν οι ανιστόρητοι] είναι έπος με παγκόσμια διάσταση, απήχηση και ακτινοβολία !!! Με παγκόσμια ιστορική αξία και σημασία !!!
Ήταν η αρχή του τέλους το Τριπλού Άξονα. Η Ελλάδα έδωσε στους Συμμάχους της χρόνο 6 μηνών να ανασυνταχθούν.
Και να καταστρώσουν τα επιτελικά τους σχέδια για την αντιμετώπιση του Τριπλού Άξονα !
Ήταν χάρισμα και δώρο της Ελλάδας  προς το συμμαχικό – δημοκρατικό – Συναπισμό [Αγγλία – Γαλλία – Ελλάδα – Ρωσία – Αμερική …] και, κατ’ επέκταση, προς όλη την Ανθρωπότητα !!!


ΙΧ. Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!
Η περιφανής και περίλαμπρη νίκη της Ελλάδας κατά της Ιταλίας απέδειξε και κατέδειξε.
Α΄. Την αρραγή εθνική ενότητα των Ελλήνων.
[Μόνον τότε η Ελλάδα μεγαλουργεί !!! Και θαυματουργεί !!! «Εν τη ενώσει η ισχύς !!!»].
Β΄. Τη ζωτικότητα της Ελληνικής Φυλής !!!
Γ΄. Τη συμβολή – συμβολή ευεργετική – των Ελληνίδων γυναικών και ιδιαιτέρως των ηπειρωτισσών γυναικών.
Δ΄.  Τη συμβολή της Κύπρου !! Συμβολή διπλή !!! Στρατιωτική και οικονομική !!!
Ε΄.   Ότι η Ελλάδα είναι μία ηθική δύναμη και πρόμαχος της Ελευθερίας !!! Αιώνιος !!!
ΣΤ΄. Αναβίωσε όλο το ιστορικό μεγαλείο του Ελληνικού Έθνους !!! Ο Μαραθώνας. Η Σαλαμίνα. Οι Ακρίτες. Το 1821. Το 1912-13.

Χ. ΥΜΝΟΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!
Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ αντιστρέφει τη φράση: «Οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες» και την κάνει: «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες !!!». Ύμνος υπέροχος !!!
Ο Γάλλος Αντρέ Ζεντ είπε: «Έλληνες !!! Αντιπροσωπεύετε στα μάτια όλων των ανθρώπων τον θρίαμβο της παλικαρίσιας αρετής, την αξία της ποιότητας !!! Η Οικουμένη πρέπει να σας χρεωστεί ευγνωμοσύνη». Ύμνος υπέροχος !!!
Εγκώμια έπλεξαν υπέρ της Ελλάδας και η Ρωσία, Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία και όχι μόνο !!!
Είναι ύμνοι – εγκώμια – της πολεμικής αρετής των Ελλήνων !!! Εγκώμια της ελληνικής λεβεντιάς !!! Εγκώμια του μεγαλείου της ψυχής των Ελλήνων !!!
Οι Έλληνες είναι, «φύσει και θέσει» λάτρες της Ελευθερίας !!! Αιώνιοι πρόμαχοι των αιώνιων, ακατάλυτων και πανανθρώπινων αξιών και ιδανικών της ζωής !!!

ΧΙ. ΑΓΩΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ !!!
Ο ΑΓΩΝ των Ελλήνων του 1940-41 ήταν ΑΓΩΝ μεγαλειώδης και θαυμαστός !!! Ήταν ο θρίαμβος της πολεμικής αρετής των Ελλήνων !!! Της Ελληνικής λεβεντιάς !!! Της Ρωμιοσύνης !!!
Ήταν το θαύμα !!! Το θαύμα των Ελλήνων του ’40 !!! Υπερθάμπωσε το νου και υπερ κατέπληξε την καρδιά !!! Ανύψωσε την Ελλάδα έως τον 7ο Ουρανό !!! Αύξησε το εθνικό κύρος !!!
Έγινε ξακουστή έως τα πέρατα της Γης !!!

ΧΙΙ. ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Στους Υπερήρωες Έλληνες του 1940-41 ανήκει η παντοτινή και απέραντη τιμή, δόξα και ευγνωμοσύνη !!! Ο απέραντος θαυμασμός !!! Έγραψαν ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο, μία νέα σελίδα στην Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία !!!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ:
«ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !!!» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ‘’40 !!!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!!
ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ !!!

    

randomness