Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Έφυγε για Μύκονο;


@Εδω και δύο χρόνια ο πρώην νομάρχης Βοιωτίας Νικόλαος Στάμος αναζητά απαντήσεις απο την Περιφέρεια για μια επένδυση 1,5 εκ ευρώ στη Στερεά, αλλά μέχρι σήμερα δεν εχει βρεθεί κανένας αρμόδιος για να ενημερώσει για την τύχη της επένδυσης. Η αναφορά γίνεται για μια  επένδυση αξίας 1,5 εκατ. ευρώ  που αφορούσε την Πιλοτική Μονάδα Επεξεργασία Στερεών Τοξικών Αποβλήτων της περιοχής Οινοφύτων – Σχηματαρίου. Απαντήσεις για την επένδυση αυτή αναζήτησε και ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Αναγνωστάκης αλλά μέχρι σήμερα δεν εχει πάρει καμία απάντηση.
Η Πιλοτική Μονάδα χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Life της Ε.Ε και από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας. Ξεκίνησε η εγκατάσταση κάπου κοντά στο Ύπατο !!  αλλά δεν λειτούργησε ποτέ.  Οι πληροφορίες λένε οτι φορτώθηκε ολόκληρος ο εξοπλισμός σε ένα καράβι και μεταφέρθηκε στην Μύκονο!!
Εγιναν κάποιες μετατροπές και το σύστημα αυτό μπορούσε πλέον να επεξεργάζεται αστικά απορρίμματα. Για τον λόγο αυτό εντάχθηκε σε πρόγραμμα της Ε.Ε. και ενισχύθηκε οικονομικά, αν και παραμένει ενα μεγάλο ερώτημα ''αν επιτρέπεται από την Ε.Ε χρηματοδότηση του ίδιου έργου από δύο προγράμματα''.
Ο πρώην νομάρχης Βοιωτίας ζητά απο τους  αρμόδιους  να απαντήσουν  ποιος αποφάσισε να μεταφερθεί η μονάδα αυτή στην Μύκονο; Υπάρχει απόφαση του τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου; Πουλήθηκε στον εκεί Δήμο και αν ναι πόσο και πως αποφασίστηκε η αξία της μονάδας; Έγινε δωρεά στην Μύκονο και αν ναι τηρήθηκε η προβλεπόμενη νομοθεσία; Ενημερώθηκε και συμφωνεί με όλα αυτά η Ε.Ε; Τι ωφελήθηκε η Βοιωτία που είχε συγχρηματοδοτήσει το έργο; Γιατί στην ιστοσελίδα του Life αναφέρεται ακόμη ως τόπος εγκατάστασης η Βοιωτία; Οφείλει η Περιφέρεια να δώσει μια πειστική απάντηση στα ερωτήματα αυτά, γιατί αν μη τι αλλο πρέπει να γνωρίζουμε αν πιάνουν τόπο τα χρήματα που δίνονται απο την Ευρωπαική Ενωση για επενδύσεις στον τομέα του περιβάλλοντος, δεδομένου οτι ολοι σήμερα μιλούν για την πράσινη ανάπτυξη.