Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εκκλησιαστικώς και Πολιτικώς Θαύματα και … θαύματα

 

«Σοβαρές καταγγελίες Μητροπολίτου για «θαύματα» στον Λυκαβηττό»

Μετά την αυστηρή εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που προειδοποιεί τον κλήρο για «ψευδοπροφήτες», ήλθε η σοβαρή καταγγελία του Μητροπολίτου Αργολίδος κ.. Νεκταρίου για δήθεν θαύματα. Ειδικότερα, ο κ.κ. Νεκτάριος μίλησε για την «μεγάλη πληγή» που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και ζήτησε την καθαίρεση του ιερέως που λειτουργεί στον ναό. Στον συγκεκριμένο ναό, κατά τον Μητροπολίτη, συρρέουν πολλοί πιστοί επειδή γίνονται «θαύματα». «Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης, αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα… Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια… Υπάρχει ποινική διάσταση… Γιατί η Πολιτείας επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά;… Πρόκειται για απάτη ολκής… Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία, δεν υπάρχει αγιότητα» δήλωσε εκνευρισμένος ο κ.κ. Νεκτάριος.

Προσέθεσε ότι πάντοτε μέσα στην Εκκλησία υπήρχαν αυτά τα φαινόμενα των ψευδοπροφητών, των ανθρώπων εκείνων που προσπαθούσαν να παρασύρουν το ορθόδοξο ποίμνιο για προσωπικό τους όφελος.

Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι αναφορές στον ιερό ναό των Αγίων Ισιδώρων, όπως τυφλοί ξαναβρίσκουν το φως τους και ανάπηροι περπατούν. Αρκετοί όμως πιστοί επετέθησαν στον Μητροπολίτη καταλογίζοντάς του φθόνο κατά του πατρός Δημητρίου των Αγίων Ισιδώρων.

«ΕΣΤΙΑ», 22/6/2022 σελ. 3

 

Εκκλησιαστικώς και Πολιτικώς

Θαύματα και … θαύματα

ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ

«Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά;» Αλλά: «Γιατί ο Ποιμενάρχης να επεμβαίνει σε θέματα καθαρά πολιτικά;». Όπως π.χ. πότε είναι καλύτερα για «τους πιστούς» ή για τους «πολίτες ποιμνίου του» να οργανώνουν καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΑ συλλαλητήρια; Στις 24 Ιουνίου που έχει όλο τον κόσμο της η Αθήνα ή στις 24 Ιουλίου που είναι άδεια για μπάνια του λαού συμβουλεύοντας μάλιστα το «πολιτικά στραβό»; Αλλά όσα είναι με παρέμβαση «εκκλησιαστικά» γίνεται «ΘΑΥΜΑ» και είναι όλα σωστά με δημοσίως διαφήμιση. «Από τη στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα». Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια. Πρόκειται για απάτη ολκής», δηλώνει την ΟΡΓΗ ΤΟΥ ο της Αργολίδος Σεβασμιώτατος και με τη δημοσιότητα διαφήμισής της.

ΚΑΙ κάθε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το ΙΔΙΟ λέγει: «Αυτή είναι η Αλήθεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα». Και το ΘΑΥΜΑ είναι ότι ΚΑΙ ο ένας ΚΑΙ ο άλλος διαφημίζουν ότι ΔΕΝ επεμβαίνουν ούτε ο ένας «εκκλησιαστικά» ούτε ο άλλος «πολιτικά» αλληλοδιαψευδόμενοι. «Αυτή είναι η Αλήθεια».

Όταν επεμβαίνουν οι «πολιτικοί» γίνεται χαμός. Όταν επεμβαίνουν οι «ποιμεναρχικοί» γίνεται μετά … «σασμός». Και έρχεται «σκασμός». Διότι ο Ποιμενάρχης δεν «τρέμει καμμία κάλπη για την … πολιτική του» ενώ ο «πολιτικός» θέλει την «εκκλησιαστική ιδιαίτερα την Ποιμεναρχική … ευλογία στην περιοχή του».

Πιστεύω στα … θαύματα; ΑΝ ΔΕΝ πίστευα, δεν θα επέμεινα αδιαλείπτως επί ΧΡΟΝΙΑ περιμένοντας, «κυνηγός θαυμάτων» ΤΟ … ΘΑΥΜΑ στη Γενέτειρά μου»:

ΘΑΥΜΑ να ξανααποκτήσει ΚΑΙ η ΣΤΕΡΕΑ με ΕΔΡΑ – πρωτεύουσα της – ΛΑΜΙΑ το Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ εκλεγμένο από ΕΔΩ αλλά ΚΑΙ για ΕΔΩ «μπροστάρη» και ΌΧΙ «παραρτηματιούχο Θεσσαλίας του …Βόλου ΕΔΩ». Πράγματι ΙΣΟΤΙΜΑ και ΔΙΚΑΙΑ και ΑΡΙΣΤΑ με όλες τις Περιφέρειες ΕΝΤΟΣ Ελλάδας και … ΕΥΡΩΠΗΣ «Περιφερειακά» ΑΥΤΟΔιοίκηση ΜΑΣ Ισοτίμων ΠΟΛΙΤΩΝ εντός ΟΛΩΝ των Περιφερειών ΜΑΣ σε ΟΛΟΥΣ τους ΤΟΜΕΙΣ, το ίδιο ΚΑΙ της ΣΤΕΡΕΑΣ.

Είναι «ΘΑΥΜΑ» αλλά όμως και ΜΕ αποδοχής «παρέμβαση ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στα εκκλησιαστικά» ΠΕΝΤΕ (όχι μία) 5 ΑΥΤΟΔιοικήσεις εντός απαραβίαστων ΟΡΙΩΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ καθεμίας Μητρόπολης «κάθε χωριό – πόλη – γήπεδο Στερεάς ΚΑΙ ΑΥΤΟΔιοίκητος Μητροπολίτης Σεβασμιώτατος» με δική του ΕΔΡΑ σε κάθε «Νομό ΤΟΥ … δικαιοδοσίας Του και όχι «παράρτημα … άλλου…».

Αλλά «ΘΑΥΜΑ» μεγαλύτερο είναι: Ενώ (5) ΠΕΝΤΕ Μητροπόλεις με (5) ΠΕΝΤΕ ξεχωριστές Έδρες, εντός ΣΤΕΡΕΑΣ, όμως ούτε ΜΙΑ ΕΔΡΑ σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΤΕΡΕΑ εντός Στερεάς ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΥ Αυτόνομου Πανεπιστημίου ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (κι όχι «θαυμάτων») σε κανέναν Νομό «πόλη ή χωριό ή γήπεδο που έχουν όμως όλα καθένα δικό του ξεχωριστό Μητροπολίτη», «καλόν είναι αυτό» «κακό είναι ΕΝΑ Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ» ΑΥΤΟ-Διοίκητου-Αυτόνομου Πανεπιστημίου. Αλλά ούτε ΕΝΑΣ Πρύτανις με έδρα του εδώ ούτε ένας. Πέντε οι Σεβασμιώτατοι – καθένας με ΕΔΡΑ ΤΟΥ!

«ΘΑΥΜΑ» είναι να είναι ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ευτελισμένη ότι είναι ΕΔΩ ΑΞΙΑ μόνο μέχρι Λύκειο ΓΙΑ τα «ΕΔΩ παιδιά ΤΗΣ». ΟΛΟΙ έχουμε «δικό μας χωριό «δικό μας γήπεδο και πλατεία», «δικό μας πολιτιστικό κέντρο» μας νοιάζει να τα φροντίζουμε, με Αγάπη, Φιλότιμο και Μεράκι για τον ιδιαίτερο τόπο «Γενέτειρά μας», ΟΧΙ ο… γείτονας να μας έχει «παράρτημά» του, ούτε καν για το «νεκροταφείο μας» και όχι μόνο ενδιαφέρον για παράρτημα.

«ΘΑΥΜΑ» ότι ΟΥΔΕΙΣ Μητροπολίτης «διοικητικά ΑΥΤΟδιοίκητος με έδρα του σε κάθε Νομό εκκλησιαστικά, με τον ΙΔΙΟ Θεό» να ΜΗΝ «επεμβαίνει εκ ΘΕΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ» να μην παρουσιάζεται να ΟΡΙΖΕΙ ή «Συμβουλεύει το πολιτικά καλύτερο ακόμα και ΓΙΑ… ημερομηνίες ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ «ποιμνίου ΤΟΥ» να μας «ευλογεί» να βρούμε το ΔΙΚΗΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον … Πρωθυπουργό στη Βουλή στα Υπουργεία ΜΑΖΙ να ΠΑΜΕ στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου ΟΛΟΙ οι ΠΕΝΤΕ Μητροπολίτες μαζί με τα «ποίμνιά τους» διότι άδικο 5 (πέντε) Μητροπολίτες κι ούτε ΕΝΑΣ Πρύτανις με έδρα ΤΟΥ ΕΔΩ! Άνισο είναι 5 πέντε «αυτοδιοίκητοι Σεβασμιώτατοι» με πέντε έδρες ξεχωριστές στα … ΟΡΙΑ του ΙΔΙΟΥ Θεού ΤΟΥΣ, αλλά ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ «Αυτοδιοίκητος Πρύτανις» ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ούτε μια ΕΔΡΑ του σε όλη την …. Περιφέρεια των … πέντε».

ΘΑΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟ περιμένω αλλά … πιστεύω… να ΣΗΚΩΘΟΥΝ από την «Πολιτικά και … εκκλησιαστικά … και δημοκρατικά … και συνταγματικά .. και νομίμως και ηθικώς και ΠΟΛΙΤΙΚΑ εντίμως οι ζητούντες ψήφον από ΕΔΩ και οι διορισμένοι αξιωματούχοι από την ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ καρέκλα τους» αλλά ΚΑΙ «ιαθέντες ΤΥΦΛΟΙ» ως εκ θαύματος να ΔΟΥΝ ότι «παραρτήματα» εκ … Θεσσαλίας ή … ΚΑΙ … εξ Αθηνών ακόμα ΚΑΙ … στα Ψαχνά Ευβοίας για ΟΛΗ τη ΣΤΕΡΕΑ, φανερά Υποβαθμισμένη ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ, είναι ΟΛΩΝ Πολιτικός ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ με … Αποκέντρωση… μεταρρύθμιση… «παράρτημα Θεσσαλίας» απολύτως «παραλύτων – ανικάνων ΕΚ ΣΤΕΡΕΑΣ αιτούντων ψήφον – εντολή από ΣΤΕΡΕΑΣ για τη … ΣΤΕΡΕΑ ιδιαίτερα οι… «αυτοδιοικητικοί ΣΤΕΡΕΑΣ» ψηφοδελτίων «ΣΤΕΡΕΑΣ» να ενεργούν για …μόνο  «παράρτημα» - άλλης αυτοδοίκησης!!! Και ούτε λέξη ούτε βήμα, ούτε καν ΕΝΤΟΝΗ προσπάθεια αποτελέσματος, ούτε με … όχημα «166» ή ΠΑΝΩ στην αναπηρική τους καρέκλα να ΠΑΝΕ έως την … Αθήνα στα … Ανάκτορα Βουλής ή στα … Μέγαρα Κυβερνήσεων να ΓΥΡΙΣΟΥΝ από ΕΚΕΙ ΟΡΘΙΟΙ για τη «ΣΤΕΡΕΑ». Δεν έχουν Δικαίωμα «εκχώρησης-παραχώρησης άσκησης Εξουσιών Αυτοδιοίκησης ΣΤΕΡΕΑΣ ΔΕΝ είναι «ιδιοκτησία τους», σε κανέναν άλλον, πουθενά αλλού ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ από ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΔΩ, είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ από εδώ έναντι ΟΛΩΝ, Περιφερειών ΚΑΙ … Κεντρικών αλλοιώς κακώς ψηφοδέλτιο εκ ΣΤΕΡΕΑΣ διαλέγουν.(Ακόμα εντός Δήμου, οι Αρχαίες Αμφικτυονίες – θησαυρός- νεκρές μένουν).

ΘΑΥΜΑ να «γίνει παράρτημα» Καρδίτσης η Μητρόπολη Φθιώτιδος κ.κ.Συμεώνος και να μη βουλιάξει η Πλατεία ΛΑΟΥ ΜΑΣ. ΟΛΗ η Στερεά «παράρτημα» δεν είναι ΘΑΥΜΑ, ούτε ΜΙΑ επίσκεψη ΛΑΟΥ ΜΕ εκλεγμένους διορισμένους αξιωματούχους από ΕΔΩ στα … Ανάκτορα. Ασχέτως πραγματικών ικανοτήτων καθενός, αλλά τουλάχιστον η πρόθεση προσπάθειά του θα  διέσωζε, αλλά είναι ανύπαρκτη και γι’ αυτό αποτελεί ταφόπλακα σε κάθε αποτέλεσμα με δικαιώματα και όφελος Πολιτών αλλά και ουσίας θεσμών  εντός λειτουργίας Πολιτεύματος!

Ιδιαίτερα στις ... «συγκυρίες» που η ταπείνωση ιδιαίτερης Πατρίδας καθενός μας, ή η Τιμή και Σεβασμός στη Γενέτειρα μας,  υπερήφανοι για αυτή, με την ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη στον δικό μας τόπο καταγωγής μας μέσα στη Μεγάλη Μάννα όλων μας,  έχει τεράστια πολλαπλάσιες αφανείς «έσω – έξω” συνέπειες απέναντι στη Μεγάλη Πατρίδα και από την Περιφέρειά μας Στερεά εντός όλης της Ελλάδας μας. Οχι μόνο στην επικείμενη ....κάλπη, με προσβλητική  αποχή προς τους εντός αντιπροσωπευτικού εκ Δημοκρατίας. Κι ας μη δοκιμάζουν αντοχές υπομονής Εντολέων τους, αλλά να συμμορφωθούν προς Αρχές ουσίας λειτουργίας Πολιτεύματος, που τους επιτρέπει και το χρησιμοποιούν, αλλά όχι μόνο προς… αξιώματα τους.

Κύριοι Αυτοδιοίκησής ΜΑΣ, ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ το οικόπεδο δίπλα στο σημερινό «παράρτημα». ΑΝ το αγοράσει ο … Βόλος, η ιδιοκτησία του «Θεσσαλικού» για πάντα θα μείνει. Ποτέ δεν θα γίνει ούτε της Λαμίας ούτε ΣΤΕΡΕΑΣ ξανά και θα πληρώνουμε και νοίκι από Λαμία στον … Βόλο και από Στερεά στη Θεσσαλία για «χρήση γης μας και με έξοδά μας και επ’ αυτών ακίνητου περιουσίας στο δικό μας σπιτικό».

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness