Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Εξ... άρσεις!!!

Από την Αταλάντη η υφυπουργός Εσωτερικών


@ Εκτός από το Χρήστο Σταϊκούρα (υπουργό Υποδομών) και Γιάννη Οικονόμου (υπουργό Αθλητισμού) από την Αταλάντη του Δήμου Λοκρών είναι η νέα υφυπουργός Εσωτερικών Παρασκευή (Βιβή) Χαραλαμπογιάννη. Η Παρασκευή (Βιβή) Χαραλαμπογιάννη, από τον Ιούλιο του 2019, διατέλεσε Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα στο Υπουργείο Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη διοίκηση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τον εκσυγχρονισμό των δομών της Δημόσιας Διοίκησης. 




Σε αυτό το διάστημα, υπό τον συντονισμό της ολοκληρώθηκαν μεταρρυθμίσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού στον δημόσιο τομέα, τη στοχοθεσία, αξιολόγηση και τα κίνητρα ανταμοιβής των υπαλλήλων, το προσοντολόγιο, το σύστημα εσωτερικού ελέγχου καθώς και θέματα διαφάνειας και ακεραιότητας των δημοσίων υπηρεσιών, τον εξορθολογισμό αρμοδιοτήτων και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, και την τηλεργασία. Επίσης, προεδρεύει στην Επιτροπή Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα για τη χάραξη πολιτικών στελέχωσης στο Δημόσιο καθώς και στο Εθνικό Συμβούλιο Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης.

Την περίοδο 2011-2014 διατέλεσε επικεφαλής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα, Δ. Στεφάνου και εν συνεχεία του Θ. Λιβάνιου αρχικά στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και από το 2012 έως το 2014, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ως μόνιμη υπάλληλος του Τμήματος Προσωπικού της Βουλής των Ελλήνων, έχει ασχοληθεί εκτενώς με την εφαρμογή πολιτικών διοίκησης προσωπικού.

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., κάτοχος ΜΒΑ του Ε.Α.Π. και υποψήφια διδάκτωρ του Τομέα Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου του Ε.Κ.Π.Α.

 

Από Δήμαρχος, υπουργός !


@ Αναμφίβολα η έκπληξη του νέου κυβερνητικού σχήματος ήταν η υπουργοποίηση του Τρικαλινού Δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου. Ένας πετυχημένος Δήμαρχος με έργο αναγνωρισμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, “επιστρατεύεται” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να ασκήσει κυβερνητικά καθήκοντα από θέση υπουργού. 

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η Τοπική Αυτοδιοίκηση τροφοδοτεί με στελέχη της την κεντρική εξουσία. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα από το παρελθόν πετυχημένων Δημάρχων που έγιναν υπουργοί.




Πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό τα ονόματα του μακαρίτη Δημάρχου Αθηναίων Αντώνη Τρίτση ( πρόγραμμα που φέρει το όνομά του υλοποιεί σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση ), του Δημάρχου Κοζάνης Πάρι Κουκουλόπουλου, του μακαρίτη Δημάρχου Λαμιέων Λάμπρου Παπαδήμα που άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του ως Δήμαρχος αλλά και αργότερα ως υπουργός Υγείας και Εσωτερικών στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, αλλά και πολλών άλλων που ενδεχομένως να λησμονώ. Η διαφορά είναι ότι οι πολιτικοί που αναφέραμε πρώτα παραιτούνταν από το αξίωμα του Δημάρχου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ύστερα μεταπηδούσαν στην κεντρική εξουσία για να αναλάβουν υπουργείο αφού πρώτα είχαν εκλεγεί βουλευτές με το εκάστοτε κυβερνών κόμμα. Τώρα ζούμε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Για δεύτερη φορά αν δεν κάνω λάθος, έχουμε υπουργοποίηση εν ενεργεία Δημάρχου. Είχε προηγηθεί η υπουργοποίηση του Γιάννη Ραγκούση. Ήταν Δήμαρχος Πάρου όταν ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών με κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου.

Το ίδιο σήμερα επαναλαμβάνεται με τον Δήμαρχο Τρικάλων που αναλαμβάνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως λένε οι πιο κοντινοί του άνθρωποι, αυτοί που έχουν συνεργαστεί μαζί του και τον γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα από εμάς, ο Δημήτρης Παπαστεργίου είναι ο αυτοδιοικητικός, ο Δήμαρχος που είχε πάντα χρόνο να σε δεχτεί στο γραφείο του, να σε ακούσει, να απαντήσει στο τηλέφωνο του ανά πάσα στιγμή. Ελπίζουμε ότι θα είναι και καλός υπουργός.


Χρ. Α



Μια ακόμη δύσκολη αποστολή αναλαμβάνει με εντολή πρωθυπουργού ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Επί τέσσερα χρόνια ως υπουργός Οικονομικών είχε αναλάβει να κινήσει την οικονομία εν μέσω αλληλοεπικαλυπτόμενων κρίσεων. Η αποστολή εξετελέσθη με μεγάλη επιτυχία. Κράτησε όρθια την οικονομία και την κοινωνία. Σήμερα που οι “φουρτούνες” πέρασαν αναλαμβάνει ως υπουργός Υποδομών να τρέξει έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα που είχαν κολλήσει και δεν προχωρούσαν με τους ρυθμούς που αναμέναμε.

Κερδισμένη από αυτή την επιλογή θέλουμε να πιστεύουμε πως θα βγει η Φθιώτιδα, δεδομένου ότι είναι πολλά τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην περιοχή μας.

Με δικό μας υπουργό Υποδομών, πιστεύουμε πως στο τέλος της τετραετίας θα κόβουμε κορδέλες εγκαινίων.

 



 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness